Η Apple παρουσίασε χθες το iOS 11 και ανάμεσα στις νέες λειτουργίες που πρόσθεσε στο λειτουργικό της είναι και η λειτουργία Do Not Disturb While Driving. Τι κάνει αυτή;

Σύμφωνα με την Apple, το iPhone καταλαβαίνει αυτόματα πότε ο κάτοχός του βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και έτσι μπαίνει σε λειτουργία Do Not Disturb While Driving. Αυτή μπορεί να στείλει αυτόματα SMS σε περίπτωση που κάποιος καλέσει τον οδηγό, ενημερώνοντας τον καλούντα πως ο άνθρωπος που καλεί οδηγεί και δεν μπορεί να μιλήσει. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου που δεν οδηγούν, μπορούν να παρακάμψουν την λειτουργία χειροκίνητα, πατώντας την επιλογή “I’m Not Driving”, και έτσι να λειτουργούν τη συσκευή τους κανονικά.

Το iOS 11 θα γίνει διαθέσιμο από το φθινόπωρο και θα προσφέρεται δωρεάν στα iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6 / Plus, iPhone 6s / Plus, iPhone 7 / Plus, iPad Pro 12.9 inch (1st / 2nd gen), iPad Pro 10.5 inch, iPad Pro 9.7 inch, iPad 5th gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod touch 6th gen.