Η Kia έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες/σκίτσα του Stonic, ενός νέου μικρού crossover που θα τοποθετηθεί στη Β κατηγορία. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις “Speedy” και “Tonic”, ενώ συμβολίζουν την πρώτη και την τελευταία νότα της μουσικής κλίμακας. Με την ονομασία αυτή η Kia θέλησε να δείξει πως το νέο της μοντέλο θα προσφέρει ευελιξία και μια “ανάσα φρέσκου αέρα” στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία στην οποία συναντάμε τα Nissan Juke, Renault Captur, Toyota C-HR και φυσικά το Hyundai Kona.

Από τα τρία σκίτσα που έδωσε η Kia, βλέπουμε πως το Stonic υιοθετήσει τη γνώριμη γρίλια των μοντέλων της Kia, με λεπτούς LED προβολείς, μεγάλες ζάντες αλουμινίου. Μην περιμένεις να δεις στην έκδοση παραγωγής τις μεγάλες διπλές απολήξεις και τις pop-up χειρολαβές, ούτε τα τόσο μικρά παράθυρα.

Στο εσωτερικό του υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και τριάκτινο τιμόνι και κίνηση αναμένεται να παίρνει από έναν turbo 1,0-λίτρων κινητήρα και ενός 1.400αρη κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το αν θα προσφέρεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο ή η Kia θα τοποθετήσει σε αυτό σύστημα τετρακίνησης.

Η παρουσίαση του αναμένεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2018.