Επίσημο: Νέο Volkswagen Polo και Polo GTI

Σχετικά άρθρα

Μετά τη πρωινή διαρροή η Volkswagen παρουσίασε σήμερα την έκτη γενιά του Polo, ανακοινώνοντας παράλληλα και το Polo GTI, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα που το μοντέλο θα βγει στην αγορά πριν το τέλος του έτους με τιμή εκκίνησης στη Γερμανία τα 12.975 ευρώ.

Το μοντέλο που θα προσφέρεται αποκλειστικά πλέον ως τετράπορτο, μεγάλωσε σε διατάσεις, φτάνοντας πλέον σχεδόν αυτές του Golf 4ης γενιάς, με τον χώρο αποσκευών, όπως είναι φυσικό, να αυξάνεται κατά 25% σε σχέση με τα 351 λίτρα της προηγούμενης γενιάς και να ανέρχεται στα 351 λίτρα από τα 280. Το μήκος του φτάνει τα 4.053 mm, το πλάτος τα 1.751 mm, το ύψος τα 1.446 mm και το μεταξόνιο τα 2.564 mm. Η προηγούμενη γενιά είχε διαστάσεις 4.149 x 1.735 x 1.439 με μεταξόνιο 2.470 mm, με το Golf 4 να έχει διαστάσεις 4.149 x 1.735 x 1.439 με μεταξόνιο 2.511 mm.

Το πλάτος του έχει αυξηθεί κατά 7 εκατοστά, με την Volkswagen να προσφέρει 14 εξωτερικά χρώματα, 12 διαφορετικές ζάντες διαστάσεων από 14 έως 18″, 13 διαφορετικά διακοσμητικά στο ταμπλό,2 διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις και 11 διαφορετικά καλύμματα καθισμάτων, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης από τους ιδιοκτήτες του.

https://www.youtube.com/watch?v=-5jJOnVVZ6o&feature=youtu.be

Στη διαθέσιμη γκάμα εκδόσεων, εκτός από τις Trendline, Comfortline και Highline υπάρχει και το Polo Beats που διαθέτει ζάντες αλουμινίου 16″, σπορ καθίσματα, ειδικά αυτοκόλλητα και ηχοσύστημα 300-watt εγκεκριμένο από τον Dr Dre.

Το νέο Volkswagen Polo βασίζεται στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group που μειώνει το βάρος, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Σχεδιαστικά έχει επιλεγεί μια εξελικτική προσέγγιση, διατηρώντας τον συντηρητικό και σοβαρό χαρακτήρα της γερμανικής εταιρίας, έχοντας πιο κεκλιμένη οροφή, νέα LED φωτιστικά σώματα και ένα πιο ανάγλυφο πίσω μέρος, στοιχεία τα οποία σύμφωνα με την VW κάνουν το Polo πιο ελκυστικό και πιο σπορ, κάτι που θα το βοηθήσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις του.

Από πλευράς τεχνολογιών διαθέτει ενεργό cruise control μέχρι τα 210 χλμ/ώρα, σύστημα αυτόματης πέδησης, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, ημιαυτόνομο βοηθό παρκαρίσματος, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 6,5″ και 8″. Επίσης για πρώτη φορά το Polo προσφέρεται με keyless σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα. Επίσης έχει το σύστημα Air Care Climatronic, ασύρματη φόρτιση smartphone, μεγάλη πανοραμική οροφή και το σύστημα Sport Select με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Μηχανικά τώρα. Κατά το λανσάρισμα του θα προσφέρεται με 9 Euro 6 κινητήρες, ανάμεσά τους ο τρικύλινδρος 1.000αρης ατμοσφαιρικός 65 ίππων και 75 ίππων, η TSI έκδοση του 95 και 115 ίππων, όπως και ο νέος 1.500αρης TSI Evo με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων απόδοσης 150 ίππων. Επίσης από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα συναντάμε τον 1.600αρη TDI απόδοσης 80 και 95 ίππων. Επίσης υπάρχει ο 1.0 TGI απόδοσης 90 ίππων. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με όσοι κινητήρες αποδίδουν περισσότερα από 95 άλογα να μπορούν να συνδυαστούν και με DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αναλυτικά οι κινητήρες είναι οι εξής:

Φυσικού Αερίου

  • 1.0 TGI 90 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

Βενζίνης

  • 1.0 MPI 65 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
  • 1.0 MPI 75 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
  • 1.0 TSI 95 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων / 7-τάχυτο DSG
  • 1.0 TSI 115 ίππων, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων / 7-τάχυτο DSG
  • 1.5 TSI 150 ίππων, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων / 7-τάχυτο DSG
  • 2.0 TSI 200 ίππων, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων / 7-τάχυτο DSG

Πετρελαίου

  • 1.6 TDI 80 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
  • 1.6 TDI 95 ίππων, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων / 7-τάχυτο DSG

GTI

Η κορυφαία έκδοση Polo GTI εκτός από επιθετική εμφάνιση, μεγαλύτερες ζάντες και σπορ ανάρτηση, φορά τον 2,0-λιτρο TSI απόδοσης 200 ίππων.

To Polo GTI έχει κόκκινα διακοσμητικά, μαύρη γυαλιστερή αεροτομή, διαχύτη, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, ζάντες 17″ (18″ στον πρόσθετο εξοπλισμό), σπορ καθίσματα, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με κόκκινες ραφές, μαύρη επένδυση οροφής, κρυφό φωτισμό και GTI λεβιέ ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...