Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη της Ελβετίας, οριστικοποιήθηκε το ημερολόγιο για το πρωτάθλημα της F1 του 2018. Η σεζόν θα αποτελείται από 21 αγώνες, κάτι που ισοφαρίζει το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμό αγώνων σε ένα χρόνο, που είχε γίνει το 2016, με δύο να είναι οι σημαντικές νέες προσθήκες.

Η επιστροφή της Γερμανίας, στην πίστα του Hockenheim, αλλά κυρίως αυτή της Γαλλίας, η οποία λείπει από το ημερολόγιο από το 2008, στην πίστα του Paul Ricard. Ως συνήθως, η σεζόν του 2018 θα ξεκινήσει στην Αυστραλία, στις 25 Μαρτίου, και θα τελειώσει ακριβώς οκτώ μήνες αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου, στη Yas Marina, που φιλοξενεί το Grand Prix του Abu Dhabi.

Έντεκα από τις 21 αγώνες θα λάβουν χώρα στην Ευρώπη, πέντε στην Ασία, τέσσερις στην Αμερική και ένας στην Αυστραλία. Η ανάγκη να διατηρηθεί λίγο-πολύ αμετάβλητη η διάρκεια των χειμερινών και θερινών διακοπών, σημαίνει ότι το ημερολόγιο είναι πιο πιεσμένο σε σχέση με το φετινό, κυρίως στα μέσα της σεζόν, με πέντε Grand Prix, όλα στην Ευρώπη, να πραγματοποιούνται μέσα σε 6 εβδομάδες.

Ημέρα Πίστα Formula 1 Grand Prix
25 Μαρτίου Melbourne Αυστραλία
8 Απριλίου Shanghai Κίνα
15 Απριλίου Sakhir Μπαχρέιν
29 Απριλίου Baku Αζερμπαϊτζάν
13 Μαΐου Barcelona Ισπανία
27 Μαΐου Monaco Μονακό
10 Ιουνίου Montreal Καναδά
24 Ιουνίου Le Castellet Γαλλία
1 Ιουλίου Spielberg Αυστρία
8 Ιουλίου Silverstone Μεγάλη Βρετανία
22 Ιουλίου Hockenheim Γερμανία
29 Ιουλίου Budapest Ουγγαρία
26 Αυγούστου Spa-Francorchamps Βέλγιο
2 Σεπτεμβρίου Monza Ιταλία
16 Σεπτεμβρίου Singapore Σιγκαπούρη
30 Σεπτεμβρίου Sochi Ρωσία
7 Οκτωβρίου Suzuka Ιαπωνία
21 Οκτωβρίου Austin Αμερική
28 Οκτωβρίου Mexico City Μεξικό
11 Νοεμβρίου Sao Paulo Βραζιλία
25 Νοεμβρίου Yas Marina Abu Dhabi