Πριν ένα μήνα κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες ότι VW έχει ήδη έλθει σε επαφή με πιθανούς αγοραστές της Ducati, με την CVC Capital Partners, την Permira, και η Hero MotoCorp, να εξετάζουν να κάνουν προσφορά για την αγορά της ιταλικής εταιρίας, με την μητρική εταιρεία της Royal Enfield, η Eicher Motors, να φημολογείται επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά.

Σήμερα, προστίθεται μια ακόμα εταιρία ως υποψήφια αγοράστρια της θρυλικής ιταλικής εταιρίας μοτοσυκλετών, και δεν είναι άλλη από την Harley-Davidson. Αυτή, με έδρα την πόλη της ομάδας του Γιάνναρου (Αντετοκούμπο) – ναι, το Milwaukee – έχει προσλάβει την Goldman Sachs για να εργαστεί πάνω σε μια ενδεχόμενη συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι προσφορές αναμένονται τον Ιούλιο, με το deal να είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και το €1,5 δις.

Η Volkswagen, μέσω της Audi που ελέγχει τη Ducati συνεργάζεται με την επενδυτική εταιρία Evercore για την πώληση της μάρκας, η οποία θα την βοηθήσει να χρηματοδοτήσει την στρατηγική αναθεώρηση, μετά το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της.

Ακόμα, ακούγεται ότι και η εταιρία πίσω από τις μηχανές Indian, η Bajaj Auto, ενδιαφέρεται για να βάλει κάτω από σκεπή της την Ducati.