Η Skoda έδωσε τις αναλυτικές λεπτομέρειες του Element Electric Buggy concept. Πρόκειται για μια δημιουργία 22 μαθητών, 17 και 18 ετών, από το επαγγελματικό σχολείο της τσέχικης εταιρίας, οι οποίοι μετέτρεψαν το Citigo σε κάτι αρκετά διασκεδαστικό.

Το buggy παίρνει κίνηση έναν ηλεκτρικό κινητήρα 60 kW (82 ίππων) με 210 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 13 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Οι μαθητές χρειάστηκαν 1.500 ώρες για να αφαιρέσουν την οροφή, τα πίσω καθίσματα, τις πόρτες αλλά και να κάνουν ότι μηχανικές αλλαγές.

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, ενσωματωμένη στο δάπεδο, χωρητικότητας 18,7 kWh, που χαρίζει αυτονομία 160 χλμ σε ιδανικές συνθήκες οδήγησης. Ένα ηλιακό πάνελ βρίσκεται τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και αναλαμβάνει να φορτίσει τη μπαταρία.

Το one-off όχημα που δεν υπάρχει καμία βλέψη να παραγωγή στη παραγωγή, είναι βαμμένο στο Dragon Skin χρώμα, με την απόσταση από το έδαφος να έχει αυξηθεί κατά 60 χιλιοστά. Τα πίσω φανάρια είναι τεχνολογίας LED, με τις ζάντες να έχουν διάσταση 16″. Υπάρχει ηχοσύστημα 400-watt, δύο bucket δερμάτινα/Alcantara καθίσματα προερχόμενα από την Octavia RS και τηλεόραση.