Νωρίτερα από ότι φημολογούνται θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τρίτης γενιάς της BMW X3, καθώς μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ότι αυτά θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο. Σήμερα, όμως, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα δούμε το νέο μοντέλο στις 26 του μηνός, με την παρουσίαση να γίνεται μέσα στο εργοστάσιο του Spartanburg, εκεί όπου κατασκευάζονται όλα τα SUV της γερμανικής εταιρίας, με την παραγωγή του να αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου.

Η νέα γενιά της Χ3 θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο κοινό στην έκθεση της Φρανκφούρτης στα μέσα του επόμενου Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο με κωδική ονομασία G01 θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα CLAR, προσφέροντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες, με την καμπίνα να αναβαθμίζεται. Οι διαστάσεις της νέας X3 θα παραμείνουν οι ίδιες, με το βάρος της να μειώνεται κατά 100 κιλά.

Κάτω από το καπό της θα συναντάμε μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, όπως επίσης και ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ένας 3,0-λιτρος twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρας στην έκδοση X3 M40i ο οποίος θα αποδίδει 347 άλογα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση X3 M, που θα φορά τον κινητήρα των M3/M4, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι απόδοσης 500 ίππων.

Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 245 ίππων και ένα 69 kW (95 ίππων) ηλεκτροκινητήρα που θα παράγει συνδυαστικά 333 άλογα με 700 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 3,8 λίτρων/100 χλμ και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.