Η Michelin κατέκτησε την 20η συνεχόμενη νίκη της στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Michelin κέρδισε την 20η συνεχόμενη νίκη της στο Le Mans με την Porsche, συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών της σε αυτόν τον κλασσικό αγώνα αντοχής. Την πρώτη νίκη της, η Michelin την είχε κερδίσει με την Porsche το 1998 και τους Laurent Aïello, Stéphane Ortelli και Allan McNish.

Αυτήν τη φορά, ήταν ο Timo Bernhard, ο Earl Bamber και ο Brendon Hartley (#2 Porsche 919 Hybrid) που διεκδίκησαν το βραβείο με το μεγαλύτερο κύρος και κέρδισαν το γεμάτο συγκινήσεις αγώνα. Με 20 σερί νίκες στο 24 Hours Le Mans από το 1998, η Michelin έχει κερδίσει με Audi, Bentley, BMW, Peugeot και Porsche. Προηγουμένως, είχε κερδίσει αυτό το γαλλικό μαραθώνιο με McLaren, Mercedes, Alpine-Renault και Chenard & Walcker. Ο Pascal Couasnon, Διευθυντής της Michelin Motorsport:

Αυτή η πορεία των 20 νικών αποδεικνύει ότι η Michelin κατόρθωσε να προσφέρει στους συνεργάτες της τις λύσεις που έφεραν τη νίκη. Αυτές οι λύσεις ταίριαξαν με την εξέλιξη των αυτοκινήτων και του ίδιου του αγώνα μέσα σε αυτές τις 2 δεκαετίες. Η ικανότητά μας να διαβλέπουμε τις μελλοντικές ανάγκες και να ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις αποτελεί την κινητήριο δύναμη πίσω από τις νέες τεχνολογίες που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και οι οποίες ξεκινούν σταδιακά να εφαρμόζονται και στα ελαστικά καθημερινής χρήσης.

Αυτή η προσέγγιση μας έχει επιτρέψει να αναπτύξουμε εποικοδομητικές τεχνολογικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους και τους πιο έγκυρους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, ενισχύοντας, έτσι, τις καινοτομίες και βοηθώντας τις νέες τεχνολογίες να μεταφερθούν από την πίστα στους δρόμους.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Porsche για την 19η νίκη της στο Le Mans, με το δεδομένο, μάλιστα, ότι η συνεργασία μας ξεκίνησε πάρα πολλά χρόνια πριν.

Από τους αφαιρούμενους τροχούς και ελαστικά μέχρι τα slick και radial ελαστικά καθώς και τις λύσεις που ενσωματώθηκαν στα πρώτα πετρελαιοκίνητα πρωτότυπα και στα τελευταίας γενιάς υβριδικά LMP1-H αυτοκίνητα, ο κατάλογος με τις καινοτομίες της Michelin που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο Le Mans είναι πολύ μεγάλος και στο μέλλον θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο.

Σήμερα, η Michelin ετοιμάζει μία νέα γενιά – ακόμα πιο αποδοτικών – συνδεδεμένων ελαστικών που περιλαμβάνουν προηγμένες βιοτεχνολογίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WEC: 1-2-3 η Porsche στο Κατάρ

Το απόλυτο έκανε η Porsche στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με την γερμανική εταιρία να κάνει το 1-2-3 στον αγώνα...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Οι αντάρτες Χούθι η αιτία της καθυστέρησης των δοκιμών του WEC

Οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι δοκιμές του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής...
Autoblog.gr