Το επόμενο Nissan Qashqai θα διαθέτει το ProPilot ημι-αυτόνομο σύστημα

Σχετικά άρθρα

Nissan Qashqai 2014 production starts (82)

Με την Nissan να εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά του Qashqai, ο Takashi Shirakawa, αντιπρόεδρος του ευρωπαικού τεχνικού τμήματος της εταιρίας, είπε πως το μοντέλο, που αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, θα εφοδιάζεται με το ημι-αυτόνομο σύστημα ProPilot, το οποίο σήμερα διατίθεται στο Nissan Serena στην Ιαπωνία.

Το κόστος του θα κυμαίνει κοντά στα 1.800 ευρώ και η νέα γενιά του που θα είναι τοποθετημένη στο Qashqai θα είναι σε θέση να επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει μόνο του λωρίδες κυκλοφορίας και να προσπερνά άλλα οχήματα σε αυτοκινητοδρόμους, ενώ θα είναι δυνατόν να κινηθεί αυτόνομα και μέσα στην πόλη. Το ProPilot δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμια του νέου Qashqai, μιας και η Nissan θα το τοποθετήσει και στο νέο Micra.

nissan-leaf-tow-vehicle-9

Στις σχετικές ειδήσεις ένα αυτόνομο Nissan Leaf έχει μετατραπεί σε αυτόνομο όχημα ρυμούλκησης στο εργοστάσιό Oppama της εταιρίας στην Ιαπωνία. Το αυτόνομο Leaf είναι εφοδιασμένο με μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες που του επιτρέπουν να κινείται αυτόνομα, μεταφέροντας έως και τρία καινούργια αυτοκίνητα, προκειμένου αυτά να τα παρκάρουν οι άνθρωποι στα πάρκινγκ της εταιρίας, μέχρις ότου αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...