Η παρουσίαση της νέας γενιάς του Defender δεν είναι μακριά, όπως ανακοίνωσε ο Gerry McGovern, επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018, με τον σχεδιασμό του να διατηρεί τα χαρακτηριστικά στοιχεία του, φέροντας ταυτόχρονα και φρέσκες πινελιές, προκειμένου να προσελκύσει πιο νέους ηλικιακά πελάτες.

Το νέο Defender θα διαθέτει καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες και για να να συμβεί αυτό θα εξοπλίζεται με μια σειρά από τεχνολογίες, που θα είναι πιο προηγμένες από αυτές του νέου Discovery. Το νέο μοντέλο θα διαθέτει κατά μήκος τοποθετημένο τον κινητήρα, θα έχει το ίδιο μεταξόνιο με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά θα είναι πιο συμπαγές σε διαστάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί με τον τρόπο αυτό η ευελιξία του.

Με τις δοκιμές να έχουν ήδη ξεκινήσει, το νέο Defender θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου, με την εμφάνιση του να έχει αποφασιστεί και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Jaguar Land Rover, Dr. Ralf Speth, θα είναι φανταστική. Το νέο Defender θα μοιράζεται αρκετά μέρη του με άλλα αυτοκίνητα της Land Rover έτσι ώστε να μειωθεί όσο γίνεται το κόστος έρευνας και ανάπτυξης. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Discovery, δεν θα έχει κάποια “συγγένεια” με τα Discovery Sport και Evoque, ενώ θα προσφέρεται με τουλάχιστον δύο διαφορετικού μήκους μεταξόνια και σε πέντε διαφορετικά στυλ αμαξώματος.

Η Land Rover εκτιμά πως θα πουλά περίπου 50.000 Defender ετησίως, και το νέο μοντέλο της θα κάνει χρήση του αλουμινένιου monocoque σασί, θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση και θα φορά Ingenium κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.