Η Takata ζήτησε δημόσια συγνώμη

Σχετικά άρθρα

Η Takata την Δευτέρα που μας πέρασε κήρυξε πτώχευση και ο CEO της, ο Shigehisa Takada, σε συνέντευξη τύπου ζήτησε για ακόμη μια φορά δημόσια συγγνώμη και συλλυπητήρια από τους συγγενείς των 16 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και από τους 180 τραυματίες, λόγω των προβληματικών αερόσακων της.

Η Takata εξαγοράστηκε από την Key Safety Systems (KSS) για περίπου 1,57 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ), με τους δικηγόρους των θυμάτων να δηλώνουν πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι τα θύματα.

Η Takata έχει συμφωνήσει να δώσει 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ 850 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως αποζημιώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις μαζικές ανακλήσεις των αερόσακων της Takata, που ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια παγκοσμίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...