Ένας αστυνομικός στις ΗΠΑ προχώρησε σε μήνυση κατά της Ford, ζητώντας από αυτή 1 εκατομμύριο δολάρια, μιας και όπως υποστηρίζει το περιπολικό Ford Explorer που οδηγούσε, τον δηλητηρίασε με μονοξείδιο του άνθρακα

Ο Sergeant Zachary LaHood στη μήνυσή του αναφέρει πως το μονοξείδιο του άνθρακα του προκάλεσε σοβαρές νευρολογικές βλάβες που εξακολουθούν να τον επηρεάζουν ακόμη και σήμερα, 4 μήνες μετά από το περιστατικό. Ο LaHood ξεκίνησε να έχει πονοκέφαλο στην αρχή της βάρδιας του στις 18 του Μάρτη, με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια της βάρδιας, φτάνοντας σε σημείο να χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Κατάφερε να σταματήσει με το περιπολικό που οδηγούσε, ζητώντας βοήθεια, με τους γιατρούς, στις εξετάσεις που του έκαναν να αναφέρουν πως είχε δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα.

Δεν είναι ο μοναδικός αστυνομικός που δηλητηριάζεται από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ οδηγεί ένα περιπολικό Ford Explorer, μιας και ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε όταν λιποθύμησε ενώ οδηγούσε ένα τέτοιο περιπολικό, με αποτέλεσμα να τρακάρει πάνω σε ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο κινητήρας δουλεύει σε ψηλές στροφές και ο κλιματισμός είναι ανοικτός, με την Ford να έχει εκδόσεις τεχνικά δελτία που αφορούν το θέμα, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανάκληση προκειμένου να το επιδιορθώσει. Ωστόσο αρνείται πως το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση, λέγοντας πως το πρόβλημα στα περιπολικά προέρχεται είτε από κακή συντήρηση, είτε από μετατροπές που έχουν γίνει χωρίς την έγκρισή της.