Η BMW αντιγράφει την φύση για την προστασία των εργαζομένων της

Σχετικά άρθρα

Η φράπα είναι η κοινή ονομασία αειθαλούς καρποφόρου δέντρου και του καρπού του, τού γένους κίτρος, που ανήκει στα εσπεριδοειδή, Μοιάζει με το γκρέιπφρουτ, και έχει παχιά φλούδα, που προσφέρει μεγάλη προστασία από την κρούση όταν πέφτει από το δέντρο.

Η BMW, μαζί με μια ομάδα γερμανικών εταιρειών και πανεπιστημίων, άντλησαν έμπνευση από αυτόν τον σχεδιασμό για τα νέα εργαλεία προστασίας, στο πλαίσιο του Bio-Inspired Safety Systems project.

Η φλούδα της φράπας είναι ιδιαίτερα καλή στην απορρόφηση κραδασμών, επειδή είναι ένα αυξητικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι όταν αυτή συμπιέζεται, η ουσία γίνεται παχύτερη, με το project να εξετάζει και το δέρμα των ψαριών και των αλιγάτορων, για τις προστατευτικές τους ιδιότητες.

Μελετώντας τη φύση, οι ερευνητές αντέγραψαν αυτές τις δομές για να δημιουργήσουν αφρό και σύνθετα υφάσματα, εφαρμόζοντας τα στον πρωτοποριακό εξοπλισμό ασφαλείας, με την συγκεκριμένη δομή να τα κάνει 20% ελαφρύτερα, πιο σκληρά και πιο ανθεκτικά από τα τρέχοντα υλικά.

Η BMW εξετάζει να τοποθετήσει αυτό το νέο εξοπλισμό ασφαλείας στους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της, ενώ παράλληλα βλέπει τρόπους να φέρει το υλικό στην αγορά, όπως για παράδειγμα σε κράνη μηχανών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...