Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει γίνει γνωστή κυρίως για την τεράστια συλλογή από supercars που έχει μετατρέψει σε περιπολικά. Τώρα, ο επόμενος στόχος της είναι τα αυτόνομα περιπολικά. Αυτά θα χρησιμοποιούν κάμερες 360 μοιρών και λογισμικό βιομετρικής αναγνώρισης προκειμένου να σκανάρουν πρόσωπα και να αναγνωρίζουν καταζητούμενους και υπόπτους, ενώ θα φέρουν drone για εναέρια παρακολούθηση υπόπτων σε σημεία που το όχημα για κάποιο λόγο αδυνατεί να προσεγγίσει.

Την κατασκευή των O-R3 αυτόνομων περιπολικών την έχει αναλάβει η OTSAW Digital με έδρα τη Σιγκαπούρη, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόνομης λειτουργίας, προκειμένου όταν χρειαστεί να παρεμβαίνει ο άνθρωπος. Οι εικόνες που καταγράφει το όχημα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σε κάποιο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας έτσι ώστε γίνεται και εκεί επεξεργασία και αναζήτηση πιθανών υπόπτων.

Το Ντουμπάι θα γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει το O-R3 για καθημερινές περιπολίες. Το όχημα θα μπορεί να φορτίζει αυτόματα, με την αστυνομία του Ντουμπάι να σημειώνει πως το ρομπότ δε θα αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτό. Ο Αμπντουλά Χαλιφά Αλ Μέρι διοικητής της Αστυνομίας του Ντουμπάι είπε:

Το Ντουμπάι θέλει να χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Πάντα αναζητούμε την καλύτερη τεχνολογία για να χρησιμοποιείται από την αστυνομία μας ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και έξυπνη πόλη.

Με τις ρομποτικές τεχνολογίες στοχεύουμε να διατηρούμε ασφαλείς και ειρηνικούς τους δρόμους μας χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρουσία. Σε πρώτη τουλάχιστον φάση τα ρομποτικά περιπολικά θα χρησιμοποιούνται στις τουριστικές περιοχές. Θα μπορούν να κάνουν αναγνωρίσεις προσώπων και να εντοπίζουν ύποπτα άτομα αλλά και ύποπτα αντικείμενα.