Από την 8η θέση θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Lewis Hamilton, όταν ο βασικός του αντίπαλος για το πρωτάθλημα και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastian Vettel θα τοποθετήσει το μονοθέσιό του στην δεύτερη θέση του grid. Ο Valtteri Bottas είναι ο poleman και στο μυαλό κάποιων ίσως να έχουν δημιουργηθεί σενάρια, ώστε ο Φινλανδός να καθυστερήσει τον Γερμανό, προκειμένου ο Hamilton να τον φτάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ομάδα του Brackley θέλει να εξαφανίσει αυτές τις εικασίες, μέσα από τους οδηγούς της. Ο Bottas λέει ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο και πως είναι ρίσκο να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, αφού ένα μικρό λάθος αρκεί για να χαθούν όλα.

Από αυτά που έχω δει στις σημειώσεις της στρατηγικής, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε μια καλή εκκίνηση και πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα. Ο Lewis μπορεί να επιστρέψει μπροστά. Αν αρχίζεις να παίζεις παιχνίδια, γίνεται δύσκολο. Αν είναι πίσω και χρησιμοποιεί DRS, ένα μικρό λάθος αρκεί για να πάρει τη νίκη.

Την ίδια γνώμη έχει και ο Hamilton, ο οποίος το 2014 ξεκίνησε από την 9η θέση και τερμάτισε δεύτερος. Ο Βρετανός παραδέχεται πως φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού η διαφορά δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με πριν από τρία χρόνια.

Δεν έχει νόημα για τον Valtteri να καθυστερεί, έτσι θα πιέσει όσο περισσότερο μπορεί για να κερδίσει τον αγώνα. Ο Valtteri ήταν ταχύτερος από την Παρασκευή, έτσι δεν σκέφτομαι τη νίκη αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι το 2014 υπήρχε μεγαλύτερη διαφορά στην ταχύτητα συγκριτικά με τα άλλα μονοθέσια. Είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι το 2014, αλλά θα τα δώσω όλα και φυσικά θα είμαι χαρούμενος αν φτάσω μπροστά.