Τα στελέχη της VW γνώριζαν για το υψηλό κόστος του Dieselgate, έναν μήνα προτού γίνει γνωστό

Σχετικά άρθρα

Με δημοσίευμα της η γερμανική Bild am Sonntag, αναφέρει πως τα διευθυντικά στελέχη της VW γνώριζαν για το υψηλό κόστος του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων ένα μήνα περίπου πριν ενημερωθούν οι επενδυτές τον Σεπτέμβριο 2015.

Η γερμανική εταιρεία θα μπορούσε να υποστεί ζημιές άνω των 18,5 δισ. δολαρίων, είπε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στον τότε επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα.

Οι επενδυτές ενημερώθηκαν σχετικά με τη συστηματική εξαπάτηση του συστήματος εκπομπής ρύπων της VW με το παράνομο λογισμικό στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, όταν η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) ενημέρωσε τις αγορές.

Η Bild am Sonntag ανέφερε ότι ο Oliver Schmidt, ο εκτελεστικός διευθυντής της VW που συνελήφθη στο Μαϊάμι τον Ιανουάριο 2017, δήλωσε στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Martin Winterkorn σχετικά με πιθανές οικονομικές επιπτώσεις σε μία παρουσίαση την 25η Αυγούστου 2015.

Ο γερμανικός νόμος περί κινητών αξιών απαιτεί από τις επιχειρήσεις να δημοσιεύουν έγκαιρα τυχόν νέα σχετικά με την αγορά και τους επενδυτές. Μια έρευνα από τους Γερμανούς εισαγγελείς περιλαμβάνει τη διερεύνηση του κατά πόσον η VW αποκάλυψε αμέσως τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Schmidt ενημέρωσε τον Winterkorn για τη μέγιστη δυνατή ζημιά κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχε ο Heinz-Jakob Neusser, τότε επικεφαλής της ανάπτυξης της VW, και ο Herbert Diess, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται ως επικεφαλής της VW.

Εκπρόσωπος της VW ανέφερε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας λόγω των συνεχιζόμενων νομικών και κανονιστικών ερευνών. Πάντως είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο γερμανικός κολοσσός δεν παραβιάζει τους κανόνες γνωστοποίησης νέων προς τους επενδυτές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...