Ελαφρύτερο το επόμενο Volkswagen Golf

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen ετοιμάζει ήδη την επόμενη γενιά του Golf η οποία θα παρουσιαστεί το 2019. Η 8η γενιά του best-seller μοντέλου θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, και θα έχει πιο πρακτικό, ευρύχωρο και πολυτελέστερο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει πιο δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες από την υπάρχουσα γενιά. Στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα υποστηρίζει gestures, με τον βασικό εξοπλισμό να γίνεται πλουσιότερος.

Από πλευράς διαστάσεων, το γερμανικό best-seller αναμένεται να είναι ελάχιστα πιο φαρδύ, με το βάρος του να μειώνεται κατά 35 έως 70 κιλά αναλόγως της έκδοσης. Η VW θα χρησιμοποιήσει αρκετά μέρη από τη τωρινή γενιά του, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στη προσπάθεια της να καλύψει τα έξοδα που δημιούργησε το σκάνδαλο εκπομπών των ρύπων. Από πλευράς τεχνολογίας θα διαθέτει πλήρως αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος και ένα έξυπνο ψηφιακό κλειδί που θα μπορεί να μαθαίνει τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά του οδηγού.

Οι σχεδιαστές της VW έχουν παραδώσει στους υπευθύνους της εταιρίας δύο διαφορετικά σχέδια, με τους υψηλά ιστάμενους να είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν ποιο από τα δύο θα περάσει στη παραγωγή. Η μια πρόταση είναι πιο μοντέρνα, με την άλλη να ακολουθεί την κλασσική γραμμή της VW, και έτσι η απόφαση που έχουν να πάρουν τα στελέχη της εταιρίας δεν είναι εύκολη. Θα εξοπλίζεται με σύγχρονους TSI και TDI κινητήρες, ενώ θα υπάρχει και ένα υβριδικό σύνολο στο Golf GTE Plun-in hybrid που θα έχει 4,7 λίτρα/100 χλμ μέση κατανάλωση, κατά τη διάρκεια των πραγματικών συνθηκών. Το 48V σύστημα θα συνδυάζει έναν τρικύλινδρο turbo 1000αρη κινητήρα, έναν ηλεκτρικό turbo, έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία μολύβδου-οξέος. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί την ανακτημένη ενέργεια που θα αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα, με το ηλεκτρικό turbo να τροφοδοτεί με αέρα την τουρμπίνα, την ώρα που ο κινητήρας θα επιβραδύνει. Αυτό θα προετοιμάζει την μηχανική τουρμπίνα να δίνει από χαμηλές στροφές το 100% της δύναμης της, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό το turbo lag.

Τα Golf GTI και Golf R θα δυναμώσουν. Το Golf R θα παράγει 350 άλογα, με τις αναφορές να θέλουν το Golf GTI να γίνεται υβριδικό, χρησιμοποιώντας το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και μια νέα ξεχωριστή μίζα, προκειμένου να έχει μειωμένη κατανάλωση αλλά και περισσότερη δύναμη. Ο 2.0 TSI κινητήρας θα δεχτεί σημαντικές αλλαγές προκειμένου να φιλοξενεί μάλιστα έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα που θα αντικαταστήσει το turbo της τωρινής γενιάς, με τη σημαντική αυτή αλλαγή να χαρίζει στο μοντέλο καλύτερη απόκριση στης χαμηλές στροφές, με την ροπή να είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα στροφών.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται στον βασικό εξοπλισμό με ένα 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει επιλογή για χειροκίνητο κιβώτιο. Μάλιστα φήμες θέλουν την VW να τοποθετεί έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα προκειμένου αυτός να δίνει επιπλέον άλογα όταν ο οδηγός επιλέγει το πρόγραμμα performance. Ως στόχο, η VW έχει θέσει τα 265 άλογα του GTI Clubsport, τα οποία φτάνουν τα 290 άλογα στη λειτουργία overboost. Επίσης υπάρχουν φήμες πως η VW εξετάζει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό GTI.

ΠηγήAutobild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...