Σε θεωρητικό επίπεδο, όταν ένας οδηγός δεσμεύεται με συμβόλαιο, παραμένει στην ομάδα του τουλάχιστον για όση διάρκεια έχει υπογράψει. Στην πράξη, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού έχουμε δει αρκετά συμβόλαια να σπάνε. Η σύμβαση του Lewis Hamilton με τη Mercedes λήγει στα τέλη του 2018, αλλά έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν τον Βρετανό να αποσύρεται από τη Formula 1 ή να μεταβαίνει στη Ferrari.

Στην παρούσα φάση, τίποτα από τα δύο δεν μοιάζει πολύ πιθανό, ωστόσο ο επί κεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, λέει ευθέως πως δε γνωρίζει τίποτα σχετικά με τα όσα γράφτηκαν, υπογραμμίζοντας ότι κανένα σημάδι από την ομάδα ή από τον Hamilton δε δείχνει ότι ο 32χρονος θα αποτελέσει παρελθόν από το Brackley στο τέλος της φετινής σεζόν.

Δεν ξέρω ποιος μίλησε για τη Ferrari και τον Lewis, αλλά δεν είναι κανένας από την ομάδα ή ο ίδιος ο Lewis. Αυτό που είπε είναι ότι ήταν ένας οπαδός της Ferrari, όπως όλοι μας, και ότι είναι μια ομάδα για την οποία κάθε οδηγός πρέπει να οδηγήσει. Έχει συμβόλαιο τώρα για 1,5 ακόμα χρόνο κι έχουμε την καλύτερη δυναμική στην ομάδα τώρα. Ό,τι λέγεται έξω, δεν έχει καμία σχέση για ‘μένα.