Τι και αν η παράταση για τα ανασφάλιστα ΙΧ έληξε στις 14 Ιουλίου; Το μπάχαλο δεν έχεις τέλος, μιας και οι ανακοινώσεις που έγιναν μετά το απίστευτο αλαλούμ έμειναν σε αρκετά σημεία ανακοινώσεις, αφού οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των απίστευτων λαθών που είχαν τα αρχεία οχημάτων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο θέμα των ανασφάλιστων ΙΧ δόθηκε, μετά από κυβερνητική σύσκεψη, παράταση έως τις 14 Ιουλίου για την ασφάλιση των ανασφάλιστων ΙΧ χωρίς να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι ακόμη και οι περίπου 6.000 φορολογούμενοι που πλήρωσαν το παράβολο και προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους πριν δοθεί η παράταση θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους. Μόνο που έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και τα χρήματα ακόμη δεν έχουν επιστραφεί.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που πλήρωσαν το παράβολο έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν πάρει ακόμη πειστικές απαντήσεις για το πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα (250 ευρώ) που πλήρωσαν. Ο λόγος; Ακόμη δεν έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν έχει υπογραφεί η απαιτούμενη υπουργική απόφαση για την επιστροφή των χρημάτων.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει και η υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των προστίμων-παραβόλων για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, το παράβολο είναι 250 ευρώ και πρόκειται να διαμορφωθεί με νομοθετική ρύθμιση σε 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250 κ.εκ, 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000 κ.εκ και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ.

Η μεγάλη εκκρεμότητα, όμως, είναι η διόρθωση των αρχείων οχημάτων που είχε σαν αποτέλεσμα να εκδοθούν περίπου 400.000 ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που δεν έπρεπε να εκδοθούν. Πρόκειται για τα λάθη που υπάρχουν στα αρχεία των κλεμμένων ΙΧ, των ΙΧ που έχουν αποσυρθεί ή ακόμη και των ΙΧ για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες κυκλοφορίας.

Υποτίθεται ότι αυτά τα αρχεία θα διορθώνονταν έως τις 14 Ιουλίου για να γίνει νέα διασταύρωση, ωστόσο, αυτό δεν έχει γίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σιωπηρή παράταση μέχρι νεοτέρας. Μάλιστα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν εκ νέου οι πολίτες η νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα ΙΧ αναμένεται να καθυστερήσει.

 • Anestis Genk

  Δεν πειράζει σιγά σιγά θα στρώσει…αν υπάρχει η πολιτική βούληση και δεν είναι αρπαχτή.

  • Ανδρέας

   Εσύ σε άλλη χώρα ζεις φιλε μου και δεν το έχεις καταλάβει

  • Anestis Genk

   Δεν νομιζω, αλλα γιατι το λες αυτο;

  • Ανδρέας

   Σου φαίνονται σοβαροί αυτοί που κυβερνούν ώστε να υπάρξει σοβαρή πολιτική βούληση;

  • Anestis Genk

   Το ότι ξεκίνησαν να ξεσκονίζουν τα ανασφάλιστα είναι ένα καλό βήμα με πολλούς αστερίσκους που μένει να φανούν στην πορεία. Δεν θέλω να κάνω πλάτες στον ΣΡΖ γιατί δεν τον στηρίξα, αλλά πες μου σε παρακαλώ γιατί δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση και για bonus πες και μια σοβαρή κυβέρνηση ελληνική και μη.

   Να σε ρωτάω εγώ και να μου λες να απαντήσω εγώ δεν είναι διάλογος, την δική μου κριτική στον ΣΡΖ την γνωρίζω και είναι άσχετη με το θέμα των ανασφάλιστων.

 • Scooby r22b
 • Scooby r22b
 • παντως διαβαζα οτι με αυτην την ανακοινωση τους οτι θα πεσουν προστιμα……ασφαλιστκαν καμια 400.000 οχηματα !!!!!!

 • Ανδρέας

  Αυτό σημαίνει χώρα μπανανία! Δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και κανείς δεν κάνει σωστά τη δουλειά. Αποτελέσματα; Μπουρδέλο. Βασικά λάθος μου, αυτά έχουν τσατσά και υπαλλήλους που αν δεν κάνουν σωστά το λειτούργημα δεν πληρώνονται. Εδώ εμείς τους παρακαλάμε να δουλέψουν σωστά και τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια.