Η ελληνική αστυνομία απέκτησε περιπολικό με φυσικό αέριο

Σχετικά άρθρα

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περιπολικό όχημα το οποίο είναι πρόσφορα των εταιριών «ΚΟSMΟCΑR Α.Ε.» και «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.», με τη συμβολή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Πρόκειται για ένα Skoda Octavia G-Tec διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και αμόλυβδης βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιπλέον η «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.» αναλαμβάνει την τροφοδοσία του οχήματος με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, ενώ τη συντήρηση του για τρία έτη αναλαμβάνει η εταιρία « KOSMOCAR Α.Ε. Το όχημα παρέλαβαν συμβολικά σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΟSΜΟCAR Α.Ε.», Στήβεν Σιρτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» Θεόδωρος Κιτσάκος και Δημήτριος Δημητριάδης, αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης. Παρέστησαν ακόμα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί καθώς και εκπρόσωποι – μέλη των εταιριών που προσέφεραν το περιπολικό όχημα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ουδεμία αμφιβολία χωρεί πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οιοσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή, όπως:

  • τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
  • την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την ενίσχυση της λειτουργικής και επιχειρησιακής δυναμικής των Υπηρεσιών και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομίας, και βεβαίως και πρωτίστως,
  • την κατανόηση, τη συμπόρευση, την υποστήριξη της κοινωνίας.

Αυτά τα βασικά εφόδια που προανέφερα, εκφράζονται πρακτικά και αναδεικνύονται συμβολικά σ’ αυτήν εδώ την απολύτως λιτή, πλην όμως μεστή ουσίας και σημασίας, εκδήλωση. Οφείλουμε, λοιπόν, ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, να ευχαριστήσουμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «KOSMOCAR A.E.» κ. Στήβεν Σίρτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Κιτσάκο και τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Γιώργο Καλούδη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ, μαζί μας, να τους εκφράσουμε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μας καθώς η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού του Σώματος ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του και να τους διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση του οχήματος που προσφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

Θέλω να ξεκινήσω, καταθέτοντας τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ευγενική χορηγία, τόσο της « KOSMOCAR » και της «Δ.ΕΠ.Α.», όσο βέβαια και την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», για την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια.

Μια συμμαχία για την Ελλάδα που δυστυχώς φαίνεται, όχι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, αλλά γενικότερα, δεν είναι κοινός στόχος για όλους μας. Κάποιοι έχοντας ένα αντιπολιτευτικό μένος, το οποίο προφανώς τους τυφλώνει, προσπαθούν να ακυρώσουν τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας, που είναι και το ζητούμενο όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Έχοντας λοιπόν ως σκοπό να αναδείξουν πιθανές αστοχίες ή καθυστερήσεις προβάλουν συνήθως τα αρνητικά. Ευτυχώς υπάρχουν οι δημόσιες τοποθετήσεις των απλών πολιτών, όπως αυτές οι προηγούμενες, που αναγνωρίζουν ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους για να κατοχυρώσουν και να διασφαλίσουν το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας και να καταστήσουν τη χώρα έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, έναν ασφαλή τόπο επενδύσεων.

Αυτή λοιπόν η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε πείσμα όσων θα ήθελαν την Ελληνική Αστυνομία να υστερεί. Τα αποτελέσματα μιλούν και αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που προσφέρεται, διαχρονικά θα έλεγα αλλά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες του Επιτελείου προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να ανανεώσουν τον στόλο, ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 12.000 μέσα, οχήματα και μηχανές. Μέσα σε ένα δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον, σε έναν Οργανισμό που έχει πάρα πολλές επιχειρησιακές μονάδες, ανά την επικράτεια, έχοντας να αντιμετωπίσει πολυποίκιλα προβλήματα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό μέχρι την τουριστική περίοδο, έχοντας να αντιπαλέψει αγκυλώσεις και πολιτικάντικες λογικές – κάθε χωριό και κτίριο κάθε χωριό και Τμήμα – παρόλα αυτά, τώρα που μιλάμε, τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.

Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία αφορά στην προμήθεια 600 οχημάτων από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η δεύτερη διαδικασία από τον τακτικό προϋπολογισμό που αφορά στην προμήθεια 400 περίπου οχημάτων και βέβαια μία διαδικασία μέσω «ΕΣΠΑ 2014-2020» με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των Περιφερειών της χώρας έχουνε ενταχθεί 302 οχήματα στα συγκεκριμένα προγράμματα στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σας διαβεβαιώνω ότι η προσφορά σας θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. αλλά και στο σύνολό τους τα στελέχη του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας θα δίνουν καθημερινά τον καλό αγώνα για να πετύχει η Πατρίδα, για να δούμε επιτέλους αυτό που όλοι προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ««ΚΟSΜΟCΑR Α.Ε.», στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» και στον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr