Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περιπολικό όχημα το οποίο είναι πρόσφορα των εταιριών «ΚΟSMΟCΑR Α.Ε.» και «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.», με τη συμβολή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Πρόκειται για ένα Skoda Octavia G-Tec διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και αμόλυβδης βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιπλέον η «Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.» αναλαμβάνει την τροφοδοσία του οχήματος με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, ενώ τη συντήρηση του για τρία έτη αναλαμβάνει η εταιρία « KOSMOCAR Α.Ε. Το όχημα παρέλαβαν συμβολικά σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΟSΜΟCAR Α.Ε.», Στήβεν Σιρτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» Θεόδωρος Κιτσάκος και Δημήτριος Δημητριάδης, αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης. Παρέστησαν ακόμα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί καθώς και εκπρόσωποι – μέλη των εταιριών που προσέφεραν το περιπολικό όχημα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ουδεμία αμφιβολία χωρεί πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οιοσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή, όπως:

 • τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
 • την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την ενίσχυση της λειτουργικής και επιχειρησιακής δυναμικής των Υπηρεσιών και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομίας, και βεβαίως και πρωτίστως,
 • την κατανόηση, τη συμπόρευση, την υποστήριξη της κοινωνίας.

Αυτά τα βασικά εφόδια που προανέφερα, εκφράζονται πρακτικά και αναδεικνύονται συμβολικά σ’ αυτήν εδώ την απολύτως λιτή, πλην όμως μεστή ουσίας και σημασίας, εκδήλωση. Οφείλουμε, λοιπόν, ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, να ευχαριστήσουμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «KOSMOCAR A.E.» κ. Στήβεν Σίρτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Κιτσάκο και τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Γιώργο Καλούδη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ, μαζί μας, να τους εκφράσουμε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μας καθώς η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού του Σώματος ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του και να τους διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση του οχήματος που προσφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

Θέλω να ξεκινήσω, καταθέτοντας τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ευγενική χορηγία, τόσο της « KOSMOCAR » και της «Δ.ΕΠ.Α.», όσο βέβαια και την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», για την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια.

Μια συμμαχία για την Ελλάδα που δυστυχώς φαίνεται, όχι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, αλλά γενικότερα, δεν είναι κοινός στόχος για όλους μας. Κάποιοι έχοντας ένα αντιπολιτευτικό μένος, το οποίο προφανώς τους τυφλώνει, προσπαθούν να ακυρώσουν τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας, που είναι και το ζητούμενο όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Έχοντας λοιπόν ως σκοπό να αναδείξουν πιθανές αστοχίες ή καθυστερήσεις προβάλουν συνήθως τα αρνητικά. Ευτυχώς υπάρχουν οι δημόσιες τοποθετήσεις των απλών πολιτών, όπως αυτές οι προηγούμενες, που αναγνωρίζουν ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους για να κατοχυρώσουν και να διασφαλίσουν το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας και να καταστήσουν τη χώρα έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, έναν ασφαλή τόπο επενδύσεων.

Αυτή λοιπόν η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε πείσμα όσων θα ήθελαν την Ελληνική Αστυνομία να υστερεί. Τα αποτελέσματα μιλούν και αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που προσφέρεται, διαχρονικά θα έλεγα αλλά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες του Επιτελείου προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να ανανεώσουν τον στόλο, ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 12.000 μέσα, οχήματα και μηχανές. Μέσα σε ένα δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον, σε έναν Οργανισμό που έχει πάρα πολλές επιχειρησιακές μονάδες, ανά την επικράτεια, έχοντας να αντιμετωπίσει πολυποίκιλα προβλήματα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό μέχρι την τουριστική περίοδο, έχοντας να αντιπαλέψει αγκυλώσεις και πολιτικάντικες λογικές – κάθε χωριό και κτίριο κάθε χωριό και Τμήμα – παρόλα αυτά, τώρα που μιλάμε, τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.

Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία αφορά στην προμήθεια 600 οχημάτων από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η δεύτερη διαδικασία από τον τακτικό προϋπολογισμό που αφορά στην προμήθεια 400 περίπου οχημάτων και βέβαια μία διαδικασία μέσω «ΕΣΠΑ 2014-2020» με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των Περιφερειών της χώρας έχουνε ενταχθεί 302 οχήματα στα συγκεκριμένα προγράμματα στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σας διαβεβαιώνω ότι η προσφορά σας θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. αλλά και στο σύνολό τους τα στελέχη του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας θα δίνουν καθημερινά τον καλό αγώνα για να πετύχει η Πατρίδα, για να δούμε επιτέλους αυτό που όλοι προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ««ΚΟSΜΟCΑR Α.Ε.», στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε.» και στον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 • για 6 μηνες θα εχουν τζαμπα αεριο……μετα θα το γυρισουν στη ΜΟΝΟ βενζινη !!!!

  • Mika

   Aφου δουλευει κι ετσι, δεν βαριεσαι, μικρο το κακο!!!
   :p

 • Γιώργος Βαρδου

  Το ανέβασαν ως νέο και στην σελίδα της αστυνομίας στο Facebook και μια κυρία στα σχόλια έλεγε “καλοτάξιδο” ???

 • Mrdesperado32

  μια 2ετια του δινω

  • apostolos32

   Αναλόγως. Εάν περάσει κατά λάθος από Εξάρχεια ή Ζεφύρι,εγώ του δίνω κανένα δίωρο

  • εγω 3 χρονια….οσο ειναι και η εγγυηση !!! :-D

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Κωστα τα primera τι λεγαν;
   Καποτε εψαχνα μεσω οδδυ αλλα ολα ηταν σε αθλια. κατασταση και λεηλατημενα.

  • Mrdesperado32

   Τα πριμερα με τα αστρα ηταν τα καλυτερα περιπολικα που ειχε η αστυνομια.δε ζησαν πολυ ομως γτ για τοτε ηταν γρηγορα και καταστραφηκαν σε τροχαια.ετυχε να μπω στις αρχες 2000 σε ενα και πραγματικα ηταν πολυ καλο.επισης αψογο και πολυ μπροστα απ την εποχη του για περιπολικο ηταν το xanthia turbo.175 αλογα αεραναρτηση.τα octavia τα χει για πλακα.αλλα ζητημα να εχουν μεινει 2-3 στην αττικη και αυτα στην τροχαια.ευτυχως η νεα γενια εκπαιδευεται καλυτερα στην οδηγηση.συμβουλη ποτε αγορα αυτοκινητου που παλια ηταν περιπολικο.ολα κανιβαλιζονται για να λειτουργουν των διοκητικων.και γενικα ολα τα αυτοκινητα τα παρατανε οταν δε μπορουν να κανουν χιλιομετρο παραπανω.οποτε οταν τα αποσυρουν ειναι κυριολεκτικα για πεταμα.

  • ///M5 Αλεξανδρος

   .
   Τα xantia δεν τα εκτιμησα ποτε για ναι μεν η αναρτηση του προσεδιδε κορυφαια οδικα χαρακτηριστηκα,αλλα απο την αλλη για τα μετρα μου τη θεωρουσα πλαδαρη και πως δεν προειδοπιουσε στο οριο,και αξιοπιστη δεν τη λες.
   Παντως ανυσηχο πιτσιρικι του τοτε θυμαιμαι ακομα τα m3/m5 της 190 2.5 της155 την μπορτω 164qv και τον Νιωρα με το impreza.
   Ευχαριστω και για την απαντηση και την συμβουλη.

  • Mrdesperado32

   ολα αυτα που λες ηταν στην σιγμα. παντοτε περιποιημενα και τα οδηγουσανε οι χεραδες του σωματος.αλλα η μαλακια στον εγκεφαλο μερικων που κανανε κοντρες αντι να τις σταματανε θαψανε μια ιστορικοτατη υπηρεσια που στην ευρωπη δεν υπηρχε τοτε.τα xanthia μεσουρανησαν ταυτοχρονα με τα πρωτα xsara.οποτε αν τα συγκρινες το xsara ηταν απελιστικο μπροστα του.και παραδοξως πολυ πιο αξιοπιστα στα ηλεκτρικα τους απ τα xsara και μεγιστο sleeper.σε προκαλουσαν τα σαξοραλα και οταν καταλαβαιναν τι επαιζε ηταν αργα και ειχαν ηδη αναψει αλαρμα για δεξια.τρελα γελια τοτε.

  • παντως οι κακες γλωσσες δεν λενε μονο οτι εκαναν κοντρες….αλλα και κατι αλλα πραματα που την εθαψαν …συν το υπερβολικο κοστος συντηρησης !!

  • Mrdesperado32

   Τι αλλο λενε οι κακιες γλωσσες?θυμισε μου

  • Κάτι για διακίνηση και πως κάποιοι μπήκαν στη μπουζου ….

  • Mrdesperado32

   ααα αυτο δεν το ξερω ουτε το ακουσα ποτε. .ολα παιζουν

  • Μιας και εισαι μέσα στα πραματα ρωτά και θα με θυμηθείς !!!

  • Spider

   Διαφωνώ. Υπάρχουν και μερικά θρυλικά πρώην μπατσάδικα..?????????
   https://youtu.be/1WZZu3qgVOk

 • gronholm89

  Για φαρο βαλανε οτι περισσεψε απο τα Octavia 10ετιας??? Αεριο μετα το εξαμηνο δεν προκειται να δουλεψει γτ δεν θα εχει συμβαση με κανεναν το δημοσιο…

  • sergio360

   E μαλλον δεν θα βγει εθνικη,οποτε σου λεει να γλυτωσουμε τιποτα φραγκα απο εκει.

  • Bon Viveur

   Αφού δεν έβαλαν κανένα καρούμπαλο απο Μitsubishi Galant πάλι καλά να λες.

  • Mika

   Τι θυμηθηκες τωρα!!!!
   :p

  • Bon Viveur

   O νονός μου ήταν της δίωξης και το πρόλαβα :D

 • manowar

  Πολυ Παλιοτερα ειχα τυχει στην <> στα σκοτάδια στην αθηνα ενα 36αρι πριονι Μ με ενα scorpion ford να γ@μ στα ντονατ και να σκαει μυτη να πουλησει μουρη ενα οκταβια rs μπάτσαρα με 300+αλογα το ειχαν βελτιωσει τωρα το πολυ πολυ να σκασει μυτη στο φαναρι κανενα μπασταδικο με φυσικο αεριο να μιλαει με κανεναν ταριφα που οδηγει πραιους….γιοτεν μπαλεν

  • Spider

   Πραιους….γιοτεν μπάλεν.????

  • panos

   πραιους ΤΟγιοτεν μπαλεν ?

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Εχε νου τσ βραδια κυκλοφορει εκει εξω το rs2 απο τα παλια,ασε που μας ξεσηκωνει με την μελωδια του πεντακυλινδρου.

  • manowar

   Πιστολι το, rs2

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Τι πιστολι,50 browning.Πρεπει να τους ζητησω βολτα!

  • manowar

   , εσυ εισαι τουρμπατος στο 5νταρι;;

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Τσουφ,οχι

  • manowar

   Χαχαχαχα ουτε εγω..εμενα παλι δεν μαρεσει να ακουω τσουφ..αναγκαστικα μπορει στο μελλον

 • John_L

  Κοιταξτε έκει στην Δ.Ε.Π.Α. να ανοίξετε κανα πρατήριο Φ.Α. απο νοτια Αττική και κάτω γιατι το βλέπω να τους μένει σε καμια καταδίωξη… Πέραν της πλάκας με 4 πρατήρια στην Αττική δεν πάτε μπροστά…πριν 2 χρονια που αγόρασα το δικό μου αυτοκινητο φα με ενημέρωναν οτι απο στιγμή σε στιγμή ανοιγει πρατήριο στην Αλίμου…όπως φαντάζεστε δεν έχει ανοιξει ακόμη…

 • Spiros Athanassopoulos

  αληθεια…αυτο το αμαξι,το οποιο δεν ειναι γρηγορο, για ποιο λογο θα το χρησιμοποιησει η ελας…για καταδιωξη ή για να κοβει κλησεις σε παρανομα παρκαρισματα; και υτος που το εκανε χορηγια,,,,ποσο μυαλο ειχε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • LJ

   Φαντάζομαι τα ερωτήματα σου ειναι ρητορικά, ε;

  • Spiros Athanassopoulos

   Ρωτω την ελ.ας και τον χορηγο…σε τι το οφελος;απλα για μοστρα..και για διαφημιση;

  • απο τη στιγμη που κατανεμηθηκε σε τμημα τροχαιας…..για τροχονομικα θεματα θα ειναι !!!!
   οταν λες δεν ειναι γρηγορο…….πως το εννοεις ????

  • απο τη στιγμη που κατανεμηθηκε σε τμημα τροχαιας…..για τροχονομικα θεματα θα ειναι !!!!
   οταν λες δεν ειναι γρηγορο…….πως το εννοεις ????

 • LJ

  Τελετές παράδοσης, γελοίες φωτογραφίες με κουστουματους, τιμητικές πλακέτες και γενικότερα ουσία μηδέν. Γέρασα και η Ελλάδα μένει ίδια και χειρότερη.

 • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

  Παραδοσιακό ελληνικό παρκάρισμα το σκόντα.

  Μόνο επί τσίριζα μπορεί να είναι είδηση και να γίνονται τελετές και εκδηλώσεις για την παράδοση ενός (1) αυτοκινήτου.
  Πόση ξεφτίλα πια.
  Ήμαρτον.