Δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά που βγήκε στο σφυρί το συγκεκριμένο οne-off concept, ο οίκος RM Sotheby’s θα το φέρει στην δημοπρασία του φετινού Pebble Beach Concours d’Elegance, στο Monterey, χωρίς να ανακοινώνει την επιθυμητή τιμή πώλησης. Το 2015 είχε εκτιμηθεί ότι θα πουληθεί σε τιμή από €2,1 μέχρι €2,6 εκατ., αλλά τελικά δεν κατάφερε να πιάσει την επιθυμητή τιμή.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο, η Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης του 2005 την one-off Concept S, η οποία βασιζόταν στη Gallardo. Το σχέδιο του roadster αυτοκινήτου είχε την υπογραφή του Luc Donckerwolke, ο οποίος από το 2016 ανήκει στο δυναμικό της Hyundai-Kia, όντας υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των μοντέλων της Genesis, και εργάζεται παράλληλα με τον Peter Schreyer.

Το πρωτότυπο είχε στόχο να μας δείξει τη σύγχρονη ερμηνεία των διθέσιων ανοικτών σπορ αυτοκινήτων που κυριαρχούσαν στο παρελθόν, και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο της εταιρίας στο εργοστάσιο της στη Sant’Agata Bolognese, ενώ έχει διανύσει μόλις 180 χλμ.