Έχοντας μόλις μπει στα πρώτα “-άντα” η F40 παραμένει σαγηνευτικά όμορφη, όντας παράλληλα και αρκούντως άγρια. Χρειάζονται ολόκληρα “κατεβατά” για να σου αναφέρω τα κατορθώματα της. Θα αρκεστώ σε τρία πράγματα. Πρώτον, πως σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα 40 της χρόνια η Ferrari, γι’ αυτό ονομάστηκε και έτσι. Μάλιστα ήταν η τελευταία Ferrari που πήρε την έγκριση του Enzo Ferrari πριν τον θάνατό του.

Δεύτερον, είναι σχεδιασμένη από τον σχεδιαστή του Pinifarina, Leonardo Fioravanti ο οποίος σχεδίασε και τις Ferrari 512 BB, 308 GTB και Daytona. Τρίτον, όταν βγήκε στην παραγωγή (1987-1992) ήταν το πιο ακριβό, το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο supercar με τελική στα 324 χλμ/ώρα.

Μία από αυτές τις 1300 που κατασκευάστηκαν λοιπόν, πωλείται στην τιμή των 1.590.000 δολαρίων, καθιστώντας την ακριβότερη από πολλές F50, Enzo και LaFerrari. Η συγκεκριμένη F40 είναι μοντέλο του 1990, έχει γράψει στο κοντέρ της μόλις 5.036 χλμ, και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Εξωτερικά, είναι βαμμένη στο πιο αναγνωρίσιμο χρώμα της Ιταλικής εταιρίας, Rosso Corsa και πατάει στις κλασσικές πεντάστερες ζάντες. Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό κυριαρχούν μόνο τα κόκκινα bucket καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, το κλασσικό χτένι, τα τρία αλουμινένια πεντάλ και άφθονο γυμνό carbon. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο biturbo V8 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 471 άλογα, ικανά να ανταγωνιστούν πιο σύγχρονες κατασκευές.