Το μοντέλο που αδιαμφισβήτητα τράβηξε τα βλέμματα στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, στο περίπτερο της Land Rover δεν ήταν άλλο από το Range Rover Velar, το νέο της coupe-like SUV, που χαρακτηρίζεται από τον όμορφο και κομψό σχεδιασμό, με LED φωτιστικά σώματα.

Το αυτοκίνητο τοποθετείται ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport και κατασκευάζεται πάνω στην ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα των Jaguar XE και F-Pace, έχοντας μεταξόνιο 2.874 χιλιοστά. Η εταιρία ανακοινώνει πως το σώμα του Velar είναι 81% αλουμινένιο και κίνηση παίρνει από πέντε διαφορετικούς κινητήρες.

Entry-level είναι ο 2,0-λιτρος Ingenium diesel απόδοσης 180 ίππων και ακολουθεί ένας Ingenium diesel απόδοσης 240 ίππων. Υπάρχει ένας 2,0-λιτρος turbo βενζίνης απόδοσης 250 ίππων και ένας 3,0-λιτρος V6 απόδοσης 380 ίππων. Μέσα στο 2017 θα προστεθεί και ένας ακόμη Ingenium κινητήρας βενζίνης 300 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Υπάρχει αερανάρτηση που προσθέτει 3,8 εκατοστά στην απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας τα 25,1 εκατοστά. Το εσωτερικό του είναι πολυτελές και διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής (10″) στο κέντρο του ταμπλό, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης, που είναι και αυτό μια οθόνη αφής 10″.