Ο CEO της Aston Martin μιλάει για τον V8 κινητήρα της DB11

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν ένα μήνα, η Aston Martin παρουσίασε επίσημα την DB11 με τον V8 Biturbo 4,0-λίτρων κινητήρα της AMG. Ο κινητήρας αυτός τοποθετείται κάτω από τον V12 5,2-λίτρων και αποδίδει 510 άλογα με 695 Nm ροπής, όντας 98 άλογα πιο αδύναμος σε σχέση με τον V12, αλλά παράγει σχεδόν την ίδια ροπή (700 Nm ο V12). Η DB11 με τον V8 κινητήρα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 301 χλμ/ώρα. Συγκριτικά, η DB11 V12 κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 321 χλμ/ώρα.

Στο παρακάτω video θα δεις τον CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, να μας μιλάει από το Goodwood Festival of Speer, για την συγκεκριμένη έκδοση του, όπου έκανε και το ντεμπούτο του. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι το πρώτο από τα 7 νέα μοντέλα, που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρία μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω κινητήρας έχει γερμανική καταγωγή, τροποποιήθηκε κατάλληλα από την Aston Martin προτού μπει στην “μικρή” DB11, έτσι ώστε να έχει τον κατάλληλο -για Aston Martin- ήχο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...