Το ότι η PSA σχεδιάζει την επιστροφή της στην Βόρεια Αμερική δεν είναι κάτι νέο. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί όμως αυτή είναι ακόμα άγνωστος, τουλάχιστον σε εμάς.

Ο CEO της PSA Βόρειας Αμερικής Larry Dominique σε σχετικές δηλώσεις του προχώρησε σε κάποιες – περιορισμένες – αποκαλύψεις, τονίζοντας ότι το “χτίσιμο” ενός παραδοσιακού δικτύου εμπόρων θα κόστιζε κάποια δις δολάρια, οπότε αποκλείεται ως ενδεχόμενο.

Και πως θα έρθει όμως η πολυπόθητη επιστροφή; Μέσω ενός δικτύου προοδευτικών, καινοτόμων και ψηφιακών προσανατολισμένων συνεργατών, όπως μας πληροφορεί ο Dominique χωρίς όμως να εξηγήσει περαιτέρω τι ακριβώς εννοεί. Απλά ότι η επιστροφή της PSA θα είναι πρακτική, παραδοσιακή και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Ότι κατάλαβες κατάλαβα κι εγώ…

Πάντως η PSA είναι εμμέσως παρούσα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέσω της υπηρεσίας car sharing Free2move. Η υπηρεσία λειτουργεί προς το παρόν μόνο στο Los Angeles αλλά υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της και σε άλλες πόλεις στο άμεσο μέλλον.

Δεν είναι όμως ακόμα ξεκάθαρο πότε θα επέλθει η άμεση επιστροφή της εταιρίας με μοντέλα της Peugeot και της Citroen, με τον CEO Carlos Tavares να δηλώνει πως αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ ο Dominique ισχυρίζεται πως θα έχουν μόνο μία ευκαιρία να το κάνουν επιτυχημένα.