Δεν έχουμε κάτι εναντίον των «καγκουρό», αλλά όπως και να το κάνουμε είναι σπάσιμο να περνάει μια ελεύθερη ή τρύπια εξάτμιση μες τη νύχτα χαλώντας τον κόσμο. Το αυτό και για τα ανούσια donuts. Tα «σπίρτα» που πηγαίνουν Λυκαβηττό και σβουρίζουν στο χώμα σηκώνοντας σκόνη, πετώντας χαλίκια, καταστρέφοντας το ίδιο τους το αμάξι και ξενερώνοντας τα ζευγαράκια, μια κατηγορία μόνα τους.

Τη λύση φαίνεται πως βρήκαν οι Αυστραλοί, για ένα καγκούρικο hot spot στα περίχωρα της Μελβούρνης. Η υπηρεσία δημοσίων έργων ψέκασε την επιφάνεια της ασφάλτου με ένα είδος σπρέι, το οποίο σε περιπτώσεις απότομης αύξησης της θερμοκρασίας αυξάνει κατακόρυφα τον συντελεστή τριβής. Όταν δηλαδή κάποιος επιχειρήσει να κάψει λάστιχο κάνοντας burnout ή donut, η τριβή που αναπτύσσεται στην επιφάνεια πολλαπλασιάζεται τοπικά και ρημάζει το πέλμα. Η φθορά, αναλόγως της διάρκειας, μπορεί να φτάσει μέχρι και το κλατάρισμα. Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Peter Waite, εξηγεί:

Αν κάποιος οδηγός θελήσει να οδηγήσει επικίνδυνα, ο δρόμος δεν θα του το επιτρέψει. Μπορεί μεν να σπινάρει τους τροχούς του, αλλά θα διαλύσει τα ελαστικά του. Το σπρέι αναμένεται να κρατήσει 10-15 χρόνια και να χρειαστεί μια ανανέωση μετά από αυτό το σημείο. Οι σωστοί οδηγοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Ο δρόμος «τρώει» τα ελαστικά όταν υπάρξει ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, οπότε τα αυτοκίνητα που διέρχονται με κανονική ταχύτητα δεν κινδυνεύουν από κλατάρισμα».

Ο αστυνόμος Anthony Brown δεν αποκάλυψε τις τοποθεσίες που έγινε χρήση του «καγκουροαπωθητικού» σπρέι, για προφανείς λόγους:

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε κάποια προάστια της Μελβούρνης. Οι μαζώξεις «γρήγορων» έχουν οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους. Η λύση αυτή είναι η πλέον ψυχικά και σωματικά ανώδυνη, καθώς το μόνο που πληγώνεται είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

 • Anestis Genk

  Να βάλει τπτ καμένους χεράδες οδηγούς αγώνων με μπατσικά να τους ταπεινώνουν και να ανεβαίνουν τα βίντεα στις ειδήσεις, να μην μπορούν να δουν το φως του ήλιου από την ντροπή μετά.

  • manowar

   Και να βγει ο δικος μας εδω να περνει πινακιδες μεσω βιντεο autoblog και να γραψει μονο τα μπεεμβε 😀

 • manowar

  Στο δικο μου να μην ειναι γιατι μετα θα ειναι το παιδι των πιξ λαξ..που περπαταει με τα χερια

 • gv

  τρελη ιδεα!

 • τρυπανε αυτοι τυμπανα ??? τρυπανε οι αλλοι λαστιχα……..οτι δινεις παιρνεις!!!!!! :-P

 • Anonymous

  Παραπάνω τριβή αρα παραπάνω προσφυση ?! Αρα εκαναν τον δρομο drag strip :p Εκτος αν θελει τεραστια αυξηση της θερμοκρασιας για να δουλέψει

 • sotirisb

  Θα κουβαλάνε απο ένα κουβά νερό ο καθένας και λύθηκε το πρόβλημα..

 • Vangelis

  να λουσουν με αυτο το μαγικο ζουμι ολη τη Θεσ/νικη μπας και ξυσουμε γονατο ποτε στο εσακι της παραλιακης ή στον περιφερειακο και χαλαλι τα ελαστικα!

  • μεχρι τοτε προσοχη…μην σε βρουμε καμια μερα να κανεις παρεα με τον γιαννη στο γραφειο του !!!! :-P

 • Mika

  Ενδιαφερον σαν concept..Aραγε, θα δουλευει ικανοποιητικα?