Βαρέθηκες τους κάγκουρες; Ρίξτους σπρέι που τρυπάει τα λάστιχα

Σχετικά άρθρα

Δεν έχουμε κάτι εναντίον των «καγκουρό», αλλά όπως και να το κάνουμε είναι σπάσιμο να περνάει μια ελεύθερη ή τρύπια εξάτμιση μες τη νύχτα χαλώντας τον κόσμο. Το αυτό και για τα ανούσια donuts. Tα «σπίρτα» που πηγαίνουν Λυκαβηττό και σβουρίζουν στο χώμα σηκώνοντας σκόνη, πετώντας χαλίκια, καταστρέφοντας το ίδιο τους το αμάξι και ξενερώνοντας τα ζευγαράκια, μια κατηγορία μόνα τους.

Τη λύση φαίνεται πως βρήκαν οι Αυστραλοί, για ένα καγκούρικο hot spot στα περίχωρα της Μελβούρνης. Η υπηρεσία δημοσίων έργων ψέκασε την επιφάνεια της ασφάλτου με ένα είδος σπρέι, το οποίο σε περιπτώσεις απότομης αύξησης της θερμοκρασίας αυξάνει κατακόρυφα τον συντελεστή τριβής. Όταν δηλαδή κάποιος επιχειρήσει να κάψει λάστιχο κάνοντας burnout ή donut, η τριβή που αναπτύσσεται στην επιφάνεια πολλαπλασιάζεται τοπικά και ρημάζει το πέλμα. Η φθορά, αναλόγως της διάρκειας, μπορεί να φτάσει μέχρι και το κλατάρισμα. Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Peter Waite, εξηγεί:

Αν κάποιος οδηγός θελήσει να οδηγήσει επικίνδυνα, ο δρόμος δεν θα του το επιτρέψει. Μπορεί μεν να σπινάρει τους τροχούς του, αλλά θα διαλύσει τα ελαστικά του. Το σπρέι αναμένεται να κρατήσει 10-15 χρόνια και να χρειαστεί μια ανανέωση μετά από αυτό το σημείο. Οι σωστοί οδηγοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Ο δρόμος «τρώει» τα ελαστικά όταν υπάρξει ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, οπότε τα αυτοκίνητα που διέρχονται με κανονική ταχύτητα δεν κινδυνεύουν από κλατάρισμα».

Ο αστυνόμος Anthony Brown δεν αποκάλυψε τις τοποθεσίες που έγινε χρήση του «καγκουροαπωθητικού» σπρέι, για προφανείς λόγους:

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε κάποια προάστια της Μελβούρνης. Οι μαζώξεις «γρήγορων» έχουν οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους. Η λύση αυτή είναι η πλέον ψυχικά και σωματικά ανώδυνη, καθώς το μόνο που πληγώνεται είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

ΠηγήThe Age.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...