Ο Michael Steiner είναι ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche και σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως οι μηχανικοί της εταιρίας του εργάζονται επί του παρόντος πάνω σε έναν νέο κινητήρα βενζίνης υψηλών επιδόσεων. Ο Steiner δήλωσε μεταξύ άλλων:

Όπως και άλλοι κατασκευαστές, έτσι και εμείς, συμμετείχαμε στις συζητήσεις που έγιναν για τους μελλοντικούς κινητήρες της F1, μετά από πρόσκληση που δεχτήκαμε από την FIA. Ωστόσο η ομάδα μας στο Weissach δεν εργάζεται προς το παρόν πάνω σε έναν κινητήρα για την Formula 1, αλλά σε έναν εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα βενζίνης, που επί του παρόντος δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε με αυτόν.

Μπορεί ο Steiner να μην αποκάλυψε τίποτα περισσότερο για τον κινητήρα αυτό, αλλά μετά τις δηλώσεις του, φούντωσαν ξανά οι φήμες που θέλουν την Porsche να μπαίνει στην F1, κάποια στιγμή μέχρι το 2021, ως κατασκευαστής κινητήρων. Επίσης ο Steiner δεν αποκάλυψε αν ο νέος κινητήρας που αναπτύσσουν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ή σε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου κινητήρα ο Steiner θέλει να συμμετέχουν και μηχανικοί που βρισκόταν στο project LMP1 της Porsche, από το οποίο η εταιρία ανακοίνωσε την αποχώρησή της.