Ένας Γάλλος στην Αμερική! Στην Καλιφόρνια, βρίσκεται αυτό το άσπρο Renault R5 Turbo 2 του 1985 το οποίο αναζητά καινούριο ιδιοκτήτη. Είναι του 1985, αγοράστηκε καινούριο απ΄τη Γερμανία και κυκλοφορούσε κανονικότατα, έχοντας διανύσει ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης του 60.000 περίπου χιλιόμετρα;με τον Τρελογαλάτη .

Το Turbo 2, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι μια πιο “φτωχή έκδοση” του 5 Turbo, χρησιμοποιώντας πιο πολλά μέρη από το stock 5, όπως και ότι δε διέθετε ζάντες ελαφριού κράματος. Εντούτοις, οι επιδόσεις μόνο κακές δεν ήταν. To R5 Turbo 2 πέρασε σε μόλις 250 μονάδες στη παραγωγή και ο 1.400αρης turbo εν σειρά κινητήρας στρογγυλοκαθόταν στο κέντρο του αυτοκινήτου και να απέδιδε 160 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονταν σε 6,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα το γαλλικό hot hatch 200 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας του συγκεκριμένου R5 Turbo 2 διαθέτει κιτ βελτίωσης της Renault Sport και αποδίδει πλέον 185 ίππους, 25 περισσότερους από το εργοστάσιο. Η αύξηση της ιπποδύναμης έρχεται με νέο, μεγαλύτερο intercooler και wastegate, ανεβάζοντας τα bar υπερπλήρωσης στο 1,7. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου και το διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης της ZF.

Έχουν γίνει όλα τα καθιερωμένα service από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τοποθέτησε νέο συμπλέκτη και φίλτρα βενζίνης και λαδιού. Υπάρχουν όλα τα έγγραφα πιστοποίησης γνησιότητας του “Πενταριού” και πριν λίγο καιρό, ολοκλήρωσε τον (αυστηρό) καθιερωμένο έλεγχο καυσαερίων της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Το αυτοκίνητο ¨πατάει” σε 15αρες ζάντες από το Alpine A310, με τα ελαστικά της Yokohama να είναι καινούρια, διαστάσεων 195/50 εμπρός και 285/40 πίσω. Έχουν αφαιρεθεί οι αμερικανικού τύπου προφυλακτήρες, απαραίτητοι για κάθε αυτοκίνητο που εισαγόταν στις HΠΑ, και έχουν τοποθετηθεί οι γνήσιοι.

Λοιπόν, προλαβαίνεις ακόμα, η δημοπρασία λήγει την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι η προσφορά είναι στα 36.000$, περίπου στα 30.500€, αν προτιμάς. Το λες και κελεπούρι!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο σύνδεσμο της πηγής.

 • Renault

  Αν το καινούργιο megane Rs έχει 30,35000 μάλλον το νέο θα αγόραζα και ας είναι ο παλιός αλλιώς, ο νέος είναι όμως και…

 • Bon Viveur

  Πολλά λεφτά χωρίς λόγο.

  • 8000 kai πολλα μπορει να δινω παλι !!!!

 • Spider

  Άκου κτηνοπεντάρι…
  Ούτε ο homo να έγραφε το άρθρο…

 • Mika

  Πολυ ωραιο ειναι, για την κατασταση του…..