Oδηγός NASCAR για F1: Ανάθεμα τους Ευρωπαίους με τα διαστημόπλοιά τους

Σχετικά άρθρα

Η αμερικανική σκηνή του motorsport ήταν ανέκαθεν –πώς να το θέσω ευγενικά και ειρηνιστικά;- λειψή σε σχέση με την ευρωπαϊκή, τουλάχιστον από τεχνολογικής άποψης. Από αυτή του θεάματος, βέβαια, οι Η.Π.Α. έχουν κουραστεί να βάζουν τα γυαλιά στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώνεται κλείσιμο της ψαλίδας και στο προσφερόμενο επίπεδο ταχύτητας. Η Formula 1 παραμένει οριακά ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των αγωνιστικών τετράτροχων, αλλά το στέμμα της θαμπώνει επικίνδυνα.

Τρανό παράδειγμα το «φευγιό» του Fernando Alonso φέτος για το Indy 500, αγνοώντας το πρεστίζ του Μονακό. Όσο να αφορά τα μονοθέσια, η Indycar εκτέλεση είναι ασύγκριτα καλύτερη σε θέμα ήχου, ενώ και η εμφάνιση κοντράρει αυτά της F1. Ο ρυθμός των τελευταίων, ωστόσο, είναι από άλλον πλανήτη. Διαπίστωση που ήρθε να επιβεβαιώσει ο Clint Bower, οδηγός του πρωταθλήματος NASCAR.

Ο Bower είναι κάτι σαν τον Κimi Raikkonen της λαοφιλέστερης μηχανοκίνητης διοργάνωσης στις Η.Π.Α. Αυθεντικός χαρακτήρας που δεν πολυφιλτράρει όταν θέλει να μιλήσει. Κάποιος δημοσιογράφος, γνωρίζοντας ότι θα ψωνίσει διαμάντια, τον ρώτησε για το αν θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί στη Formula 1. Aκολουθεί αγνή αμερικανίλα:

Εδώ δεν μπορώ καλά-καλά να ξυπνήσω για να δω τους αγώνες, θα τρέξω κιόλας; Και να ξυπνήσω δηλαδή, θα ξανακοιμηθώ. Είναι τόσο ήσυχα αυτά τα αμάξια που σε νανουρίζουν (σ.σ: του δίνεις άδικο;).

Μπορούν βέβαια να κινηθούν απίστευτα γρήγορα, αλλά πιο πολύ σε διαστημόπλοια φέρνουν παρά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ανάθεμά τους αυτοί οι Ευρωπαίοι! (σ.σ: η αμερικανική Haas F1 Team προφανώς δεν υπάρχει για τον ίδιο, παρόλο που η ομάδα του είναι η Stewart-Haas Racing).

Εγώ στο Κάνσας μεγάλωσα, ούτε που ξέραμε τι είναι F1. Βασικά, δεν πιάναμε καν το κανάλι που την έδειχνε.

Moυ αρέσει πολύ εκεί που έχει τα γιοτ, αυτές τις πλοιάρες με τις ωραίες γυναίκες που είναι ξαπλωμένες (σ.σ: το GP του Μονακό εννοεί ο ημίθεος). Βρες μου ένα τέτοιο για όταν σταματήσω να τρέχω και θα βλέπω Formula 1 κάθε μέρα!

Η περσόνα αυτή αγωνίζεται ανελλιπώς στο NASCAR από το 2008, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στο πρωτάθλημα το 2004. Στην κορυφαία κατηγορία Cup Series μετράει 8 νίκες, με την τελευταία να έρχεται το 2012. Στην αμέσως επόμενη, ονόματι Xfinity Series, κέρδισε και τον τίτλο το 2008. Η τελευταία του νίκη εδώ πάει ακόμα πιο πίσω σε σχέση με το Cup Series, στο 2009. Πέρσι δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, καθώς τερμάτισε 104ος στους 127). Φέτος, η αποχώρηση του Tony Stewart από την ενεργό δράση τον ανέβασε στους «μεγάλους», όπου και τα καταφέρνει μια χαρά βρισκόμενος στη 17η θέση, μία μόλις πίσω από την πρόκριση στα playoffs.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr