Wehrlein: Δε με ενδιαφέρει να αγωνιστώ στη Formula E

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον στη Formula 1 του πρωταθλητή του 2015 στο DTM Pascal Wehrlein μάλλον προμηνύεται αβέβαιο. Η επέκταση της συμφωνίας μεταξύ Sauber και Ferrari για την προμήθεια των power units από τη δεύτερη φέρνει στο προσκήνιο τα ονόματα των Antonio Giovinazzi  και Charles Leclerc, οδηγών απ΄τις ακαδημίες της Scuderia, για την κάλυψη μιας εκ των δύο θέσεων στην ομάδα, δεδομένου ότι οι χορηγίες που φέρνει ο Σουηδός Marcus Ericcson είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα.

Έτσι, η θέση του Wehrlein είναι ιδιαίτερα επισφαλής για το 2018 και ένας από τους προφανείς επόμενους προορισμούς της καριέρας του προστατευόμενου της Mercedes είναι το DTM. Όμως, η αποχώρηση του κατασκευαστή στο τέλος της επόμενης χρονιάς από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού για χάρη της Formula E, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να τον ξαναδούμε σε μια C 63 DTM.

Ας δούμε τι ανέφερε στη γερμανική Bild ο οδηγός της Sauber όσον αφορά τις επιδόσεις του στη Formula 1 και το μέλλον του:

Έχω συγκεντρώσει και τους πέντε βαθμούς της ομάδας στο πρωτάθλημα, το σκορ στα δοκιμαστικά είναι 8-2 υπέρ μου, τι παραπάνω να κάνω;

Έλαβα ένα μήνυμα, μιας και ξέρω ανθρώπους μέσα απ΄την HWA (σ.σ. η ομάδα που προετοιμάζει τα αγωνιστικά της Mercedes στο DTM)  λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης. Δεν είναι μια απλή κατάσταση.

Θα μπορούσε, τηρουμένων των καταστάσεων, να βρει μια θέση στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes o Wehrlein. H Μercedes έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται, αλλά ο Γερμανός μάλλον δεν πείθεται ιδιαίτερα.

Μου αρέσουν ο θόρυβος, οι επιδόσεις, το καύσιμο! Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να αγωνίζεται στην Formula E!

O εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes στην F1, Toto Wolff, τόνισε με δηλώσεις του ότι είναι πολύ νωρίς για τον νεαρό οδηγό να “καταδικάζει” το μέλλον του, ενώ φαίνεται ότι θα υπάρχουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Υπάρχουν πολλές κινήσεις στην αγορά. Στις επόμενες εβδομάδες, μερικά ενδιαφέροντα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν.

Πάντως, η φημολογούμενη επιστροφή του Paul di Resta στην Formula 1, αδειάζει μία θέση στη Mercedes για την επόμενη χρονιά στο DTM και θα μπορούσε ο Wehrlein να επιστρέψει στο πρωτάθλημα που τον ανέδειξε, αφού, όπως έχει δηλώσει, αισθανόταν πολύ ωραία να αγωνίζεται στο DTM. 

ΠηγήF1i.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...