Όπως γράψαμε χθες, και ήταν λογικό, η Sauber F1 Team επιβεβαίωσε ένα 24ώρο μετά το σπάσιμο της συνεργασίας με την Honda -πριν καν αυτή ξεκινήσει- την συνέχιση της τοποθέτησης κινητήρων της Ferrari, στα μονοθέσια που βγαίνουν από το Hinwil, έδρα της ομάδας στην Ελβετία.

Με τη νέα συμφωνία, η Sauber κατάφερε να προμηθεύεται το τελευταίο spec των κινητήρων της Ferrari, και όχι όπως φέτος, που τρέχει με το περσινό. Ο νέος επί κεφαλής της Sauber, Frédéric Vasseur, δήλωσε:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Scuderia Ferrari, ως προμηθευτή κινητήρων μας, με πολυετή συμφωνία. Η κοινή εμπειρία μεταξύ της ομάδας της Sauber και της Ferrari έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό θεμέλιο, το οποίο θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, και στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2018. Είμαι πεπεισμένος ότι από κοινού μπορούμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που αντικατοπτρίζουν το πάθος και την αποφασιστικότητα, που πάντα βρίσκονταν πίσω από την ομάδα της Sauber F1.

Η Sauber χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κινητήρες της Ferrari το 1997, με το νέο συμβόλαιο να έρχεται μέσα από την ανανεωμένη ώθηση των νέων ιδιοκτητών της ομάδας, Longbow Finance, για να “αναστήσουν” την ομάδα.