Διαθέσιμα τα Audi A4 Avant και A5 Sportback g-tron

Σχετικά άρθρα

H Audi ανακοίνωσε ότι πλέον είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη τα A4 Avant και A5 Sportback σε g-tron εκδόσεις. Τα μοντέλα παίρνουν κίνηση από έναν 2.0-λιτρο TFSI κινητήρα απόδοσης 170 ίππων με 270 Nm ροπής. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 8,5 δευτ., ενώ η τελική τους ταχύτητα ανέρχεται στα 226 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας τους διαθέτει νέα πιστόνια, νέες βαλβίδες, με τους μηχανικούς της Audi να τοποθετούν και έναν ηλεκτρονικό ρυθμιστή πίεσης του αερίου που μειώνει την πίεση του, το οποίο ρέει από την δεξαμενή με πίεση 200 bar, ώστε στον κινητήρα να φτάνει με πίεση από 5 έως 10 bar.

Σύμφωνα με την Audi, τα A4 Avant και A5 g-tron καταναλώνουν αντίστοιχα 4 και 3,8 κιλά CNG (συμπιεσμένου φυσικού αερίου) ανά 100 χλμ, εκπέμποντας λιγότερο από 100 γρ/χλμ CO2. Οι δεξαμενές του φυσικού αερίου είναι χωρητικότητας 19 κιλών, δίνοντας τους αυτονομία όταν καταναλώνουν φυσικό αέριο 500 χλμ. Όταν υπάρχει λιγότερο από 0,6 CNG στις δεξαμενές, το σύστημα γυρνά αυτόματα στην κατανάλωση βενζίνης, με το ρεζερβουάρ του χωρητικότητας 25 λίτρων να δίνει επιπλέον αυτονομία 450 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι η συνολική ανέρχεται στα 950 χλμ. Ο κινητήρας μπορεί να καταναλώνει είτε βενζίνη, είτε φυσικό αέριο είτε το συνθετικό καύσιμο της Audi, το e-gas.

Το αυτοκίνητο, όταν επικρατούν κρύες συνθήκες, ξεκινά αρχικά με κατανάλωση βενζίνης και στη συνέχεια γυρνά αυτόματα στο CNG. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει ειδοποίηση για την μέση κατανάλωση αλλά και για την χωρητικότητα τόσο του ρεζερβουάρ της βενζίνης, όσο και για την χωρητικότητα των τεσσάρων δεξαμενών του CNG που βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος. Οι δεξαμενές του CNG δεν επιτρέπουν στα μοντέλα να έχουν ρεζέρβα, με την μπαταρία τοποθετείται στον χώρο του κινητήρα.

Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών έχει μειωθεί και στα δύο μοντέλα, με του A4 Avant g-tron να ανέρχεται στα 415 λίτρα, και του A5 Sportback g-tron στα 390 λίτρα.

Εμφανισιακά, υπάρχουν μπλε λεπτομέρειες στα φωτιστικά σώματα και στις δαγκάνες των φρένων, ενώ βρίσκεις το λογότυπο g-tron κάτω από τους εμπρός καθρέφτες, και στο τελείωμα της οροφής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα