Σύμφωνα με το το βρετανικό Autocar, η Ariel ετοιμάζει κάτι εξίσου τρελό με τα Atom και Nomad. Αυτή τη φορά η κίνηση δεν θα έρχεται από κάποιον κινητήρα της Honda, αλλά από έναν ηλεκτροκινητήρα, μαζί με turbine range-extender. Το ηλεκτρικό hypercar έχει κωδική ονομασία P40, αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020, και με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, θα του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0-160 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτ.

Για να καταλάβεις το νούμερο, η LaFerrari κάνει την ίδια διαδικασία σε 4,7 δευτ. Η Ariel δηλώνει ότι θα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση, καθώς για τα 0-96 χλμ/ώρα θα χρειάζεται μόλις 2,4 δευτ., για τα 0-241 χλμ/ώρα 7,8 δευτ., με την τελική να αγγίζει τα 260 χλμ/ώρα.

Υπεύθυνος για αυτές τις επιδόσεις θα είναι οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του, συνολικής απόδοσης 1.200 ίππων και 1.800 Nm (όχι δεν υπάρχει τυπογραφικό). Κάθε τροχός θα διαθέτει και από έναν κινητήρα 300 ίππων, κάτι που θα επιτρέπει να διαθέτει εξελιγμένο σύστημα torque vectoring.

Το Ariel P40 θα έχει ένα turbine range-extender, τοποθετημένο πάνω από τους δύο πίσω ηλεκτροκινητήρες, με την μπαταρία του αυτοκινήτου να έχει χωρητικότητα 42 kWh, δίνοντας του μια αυτονομία της τάξεως των 160 με 200 χλμ., με την Ariel να αναφέρει ότι θα του επιτρέπει να πηγαίνει flat-out σε μια πίστα για 15 λεπτά. Η Ariel εξετάζει να βγάλει παράλληλα και μια πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου, με μεγαλύτερη μπαταρία 56 kWh.

Το P40 θα βασίζεται σε ένα αλουμινένιο monocoque πλαίσιο, με τα μέρη του σώματος να είναι φτιαγμένα από carbon, με το συνολικό βάρος του να μην αναμένεται να ξεπεράσει τα 1 600 κιλά.

Η μικρή βρετανική εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει το P40 μέσα στον τρέχοντα μήνα, με την εξέλιξη του να συνεχίζεται για τα επόμενα 3 χρόνια.