Με τον Kimi Räikkönen να ανανεώνει με την Ferrari, και απ’ότι φαίνεται το ίδιο να κάνει και ο Valtteri Bottas με την ομάδα της Mercedes, οι συνθέσεις των δύο μεγάλων ομάδων, καθώς και στην Red Bull, φαίνεται ότι θα παραμείνουν ως έχουν και για το 2018. Σε συνέντευξη του από το Βέλγιο, ο οδηγός της Force India, Sergio Perez, δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος:

Νομίζω ότι είναι πάντα η ίδια περίπτωση. Αν υπάρχει μια ευκαιρία σε μια κορυφαία ομάδα, είναι πολύ σπάνια. Κοιτάξτε τον Bottas, πώς κατέληξε στη Mercedes. Αυτό που είναι απογοητευτικό για μένα είναι το άθλημα αυτή τη στιγμή, με μια ομάδα ή δύο ομάδες να μπορούν να αγωνιστούν για την κορυφή, και μετά να υπάρχει ένα μεγάλο κενό πίσω τους. Εάν δεν βρίσκεσαι σε αυτές τις δύο ομάδες, είναι πολύ δύσκολο. Είσαι στην ίδια θέση με όλους τους άλλους γύρω σου.

Ο Μεξικανός, ο οποίος βρίσκεται για τέταρτη χρονιά στην Force India, είχε δηλώσει στην Ουγγαρία την ελπίδα του να έχει υπογράψει συμβόλαιο για το 2018 μέχρι το τριήμερο του Spa. Αλλά μιλώντας από εκεί, ο Perez είπε ότι αυτό δεν έχει συμβεί, τονίζοντας:

Στη ζωή, θες πολλά πράγματα. Υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη. Προφανώς, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο καθένας κάνει το διάλειμμα του και ήταν πολύ δύσκολο να έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Δεν υπάρχουν πολλά νέα για να αναφέρω. Σύντομα θα μπορώ να σας δώσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα νέο.

Είμαι πολύ κοντά [να υπογράψω νέο συμβόλαιο]. Όπως γνωρίζετε, κάθε συνομιλία που έχω κάνει, περιλαμβάνει και τους μεξικανούς χορηγούς μου. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε συζητήσεις. Ελπίζω σύντομα, να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Ας ελπίσουμε ότι από τη στιγμή που θα πάμε στην Ασία, θα εξασφαλίσω το μέλλον μου, αλλά δεν βιάζομαι. Ξέρω ότι είμαι σε καλή θέση, θέλω να επικεντρωθώ στην βελτίωση της απόδοσης του αυτοκίνητο, και να έχω καλά Σαββατοκύριακα.