Μια μέρα μετά την κατοχύρωση των σχεδίων μιας κεντρικής κονσόλας, χωρίς κλασικό πίνακα οργάνων, από την Honda, σήμερα βλέπουμε κάποιες νέες φωτογραφίες από το αμερικάνικο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων (USPTO), που μας δείχνουν την κατοχύρωση πατεντών για ένα μικρό sport αυτοκίνητο.

H εταιρεία χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες, ως “δομή οροφής για ένα targa όχημα “, με τις φωτογραφίες να φαίνεται ότι δείχνουν αφαιρούμενη οροφή για το Honda S660. Ξέρεις, αυτό το εκπληκτικό kei-car το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το σχέδιο της Honda είναι να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της ανοικτής αίσθησης ενός targa οχήματος, και της ευκολίας του απλού ανοίγματος/κλεισίματος της οροφής. Ακόμα, το πάνελ θα είναι υφασμάτινο με μεταλλικό πλαίσιο που θα κουμπώνει στην κορυφή του παρμπρίζ, και σε ένα σημείο πίσω από τους επιβάτες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η λειτουργία της οροφής θα μπορούσε να είναι είτε ηλεκτροκίνητη, είτε χειροκίνητη, ανάλογα με το πώς θα υλοποιήσουν την ιδέα. Αυτό το concept εξαλείφει την ανάγκη για χώρο αποθήκευσης της οροφής. Τέλος, η Honda αναφέρει ότι “σε περίπτωση κατά την οποία είναι επιθυμητό να εμφανίζεται η δυναμική απόδοση του οχήματος στο μέγιστο, όπως όταν οδηγείτε σε μια πίστα, μπορεί να αποσπαστεί ολόκληρη η μονάδα της οροφής, μειώνοντας έτσι το βάρος του οχήματος.