Με την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία να φτάνει στο ζενίθ της, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μαζικών δικαστικών διώξεων εναντίον αυτοκινητοβιομηχανιών για τις εκπομπές ρύπων τους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε με αυτόν τον τρόπο στον ανθυποψήφιό της, Martin Schulz, ο οποίος την είχε κατηγορήσει, πως μπλοκάρει αυτή την επιλογή. Η Merkel σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τόνισε πως η Γερμανία επιτρέπει στους ενάγοντες να συνδέουν τις αγωγές τους κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και το ίδιο δικαίωμα θα μπορούσε να προσφερθεί στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αν γίνει σωστά.

«Ναι κατ ‘αρχήν», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος όταν ρωτήθηκε για το αίτημα του βασικού αντιπάλου της, του ηγέτη του SPD, Martin Schulz, να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να υποβάλλουν μαζικά αγωγές εναντίον κατασκευαστών αυτοκινήτων. «Αλλά πρέπει να σχεδιαστεί σωστά» πρόσθεσε η Merkel. Τα σχόλιά της Γερμανίδας καγκελαρίου ανοίγουν το δρόμο για τη θέσπιση σχετικού νόμου μετά τις βουλευτικές εκλογές (24/9).