Ένα Tesla Model S ξεπέρασε τα 400.000 χλμ., με τη μπαταρία να έχει “πέσει” μόλις 7%

Σχετικά άρθρα

Μόνιμο άγχος των καταναλωτών για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι πόσο θα μειωθεί η απόδοση της μπαταρίας στην πάροδο των χρόνων, και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Ζωντανή απόδειξη το συγκεκριμένο Tesla Model S P85 που αγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον Φιλανδό οδηγό ταξί, Ari Nyyssonen, και σε αυτούς τους 32 μήνες έχει διανύσει κάτι παραπάνω από 400.000 χλμ.

Σύμφωνα με τον Ari, χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ σε κάποια στιγμή η μπαταρία των 85 kWh είχε μερικά προβλήματα, καθώς δεν φόρτιζε, δείχνοντας αυτονομία μόνο 60 χλμ. Η Tesla επισκεύασε την μπαταρία στην Ολλανδία, και την επανεγκαταστήσατε. Και τα δύο περιστατικά έγιναν εντός εγγύησης, με την Tesla να καλύπτει τα εργοστασιακά αυτοκίνητα της για 8 χρόνια, ή για απεριόριστα χλμ.

Όσον αφορά την απώλεια της χωρητικότητας της μπαταρίας, η αυτονομία του Model S πλέον ανέρχεται στα 370 χλμ., όταν καινούριο είχε 400 χλμ., κάτι που μεταφράζεται σε μείωση μόλις 7%. Μετά από 400.000 χλμ. μη ξεχνιόμαστε.

Ο Ari Nyyssonen δήλωσε ότι στόχο έχει να ξεπεράσει το 1.000.000 χλμ., και είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος με την εγγύηση της Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr