Η Apple είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου. Το εγχείρημα είχε την κωδική ονομασία Project Titan, η Apple είχε προχωρήσει στην πρόσληψη εκατοντάδων μηχανικών που είχαν προηγούμενη εμπειρία σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά τελικά ο τεχνολογικός κολοσσός έριξε στον κάλαθο των αχρήστων την δημιουργία ενός αυτοκινήτου, επειδή δεν υπήρχε σαφής στόχευση από την εταιρεία για το πού ήθελε να καταλήξει, αν τελικά θα πρόσφερε στην αγορά ένα αμιγώς αυτόνομο αυτοκίνητο, ή κάποιο όχημα που θα είχε και αυτόνομες λειτουργίες.

Πλέον, η Apple εστιάζει στην ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας που θέλει να την πουλήσει σε τρίτους κατασκευαστές, κάτι που σημαίνει ότι έχει πλεονάζον προσωπικό. Έτσι, πρόσφατα 17 μηχανικοί που ασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο project της εταιρίας, έφυγαν και πήγαν στην startup Zoox, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως μια εταιρία που εξελίσσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

Η παραπάνω ομάδα αποτελείται από μηχανικούς για τα συστήματα πέδησης και ανάρτησης, οι οποίοι πριν πάνε στην Apple εργάζονταν σε αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες.