Ο CEO της δεύτερης πιο πολύτιμης εταιρίας παγκοσμίως, με αξία 234,671 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του ένα από τα πολλά project που εξελίσσει είναι η αυτόνομη τεχνολογία για τα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα ο Cook δήλωσε:

Σε αυτό που εστιάζουμε – αυτό που έχουμε πει δημοσίως ότι επικεντρωνόμαστε – είναι ότι εστιάζουμε στα αυτόνομα συστήματα. Και είναι σαφές ότι ένας σκοπός των αυτόνομων συστημάτων είναι αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων. Και το θεωρούμε ως τη μητέρα όλων των projects τεχνητής νοημοσύνης.. Πιθανότατα είναι ένα από τα πιο δύσκολα AI project που δουλεύουμε. Και έτσι η αυτόνομη οδήγηση είναι κάτι απίστευτο συναρπαστικό για εμάς, αλλά θα δούμε πού θα μας οδηγήσει. Δεν λέμε, από την άποψη προϊόντος, τι πραγματικά θα κάνουμε, αλλά είμαστε ευτυχισμένοι ότι είναι μια βασική τεχνολογία που θεωρούμε πολύ σημαντική.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η εταιρία από το Palo Alto δουλεύει πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά δεν είναι πρόθυμη να δεσμευτεί πάνω σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Γι’αυτό, ίσως, “πέθανε” το Project Titan.

Η Apple έχει πάρει άδεια προκειμένου να δοκιμάσει την αυτόνομη τεχνολογία στους δρόμους της Καλιφόρνια, κάτι που θα γίνει με τρία ειδικά τροποποιημένα Lexus RX450h, που θα εξοπλιστούν με 6 εγκεκριμένα αυτόνομα προγράμματα οδήγησης, τα οποία θα διαθέτουν τιμόνι και πεντάλ της Logitech στο πίσω κάθισμα.