Η Mazda επιβεβαίωσε επίσημα πρώτη φορά ότι εξελίσσει τον περιστροφικό κινητήρα επόμενης γενιάς

Σχετικά άρθρα

Πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία δύο χρόνια για τον περιστροφικό κινητήρα των σπορ αυτοκινήτων της Mazda, αλλά ποτέ δεν ήταν από επίσημα χείλη στελέχους της εταιρίας. Στο τεχνολογικό Forum της Mazda, που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Φρανκφούρτη, επικεφαλής της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξή ενός νέου περιστροφικού κινητήρα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Mitsuo Hitomi, διευθύνοντα συμβούλου του κέντρο τεχνικών ερευνών και ανάπτυξης ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου, που είπε:

Συνεχίζουμε την εξέλιξη του περιστροφικού κινητήρα επόμενης γενιάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των κινητήρων Wankel είναι οι εκπομπές ρύπων, με τον Hitomi να επιβεβαιώνει ότι ο νέος κινητήρας θα είναι υβριδικός, καθώς θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Προσθέτοντας, το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε:

Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τον περιστρεφόμενο κινητήρα στις σημερινές συμβατικές εκπομπές κινητήρων. Η φθορά των apex seals και η κατανάλωση βενζίνης ήταν το σημείο εστίασης του νέου περιστρεφόμενου κινητήρα. Διερευνούμε διάφορα είδη συστημάτων εκπομπών για να εξασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του σε προηγούμενη συνέντευξη του Hidetoshi Kudo, εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης και τη στρατηγική προϊόντων, που είχε πει:

Όπως γνωρίζετε, η ανάφλεξη είναι ένα ζήτημα στους περιστροφικούς κινητήρες. Έτσι, εξετάζουμε την ανάφλεξη με λέιζερ και ανάφλεξη με πλάσμα, αλλά το λέιζερ είναι πολύ ακριβό.

Σύμφωνα με φήμες, το νέο Mazda RX-9 λέγεται ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο, το οποίο να φέρνει έντονες επιρροές από το πρωτότυπο RX-Vision Concept του 2015. Θα εξοπλίζεται με τον -παραπάνω- ολοκαίνουριο περιστροφικό κινητήρα, τον οποίο η Mazda κατοχύρωσε πρόσφατα. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον Renesis που αντικαθιστά, είναι η περιστροφή του κατά 180 μοίρες ώστε οι θύρες εξαγωγής να βρίσκονται στην κορυφή, διευκολύνοντας την χωροταξία της πολλαπλής εξαγωγής και προοιωνίζοντας υπερσυμπιεσμένες βραδιές.

Πηγήwheelsmag

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr