Η Porsche πριν από 18 μήνες παρουσίασε την 911 R η οποία αμέσως έγινε το απόλυτο must-have αυτοκίνητο για τους απανταχού συλλέκτες του κόσμου. Βλέπεις η αγνότητα που προσφέρει το χειροκίνητο κιβώτιο της, όπως και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας της, την έκανε- για τους λάθους λόγους– ποθητή σε όλη την petrolhead κοινότητα των συλλεκτών του κόσμου.

Τώρα μέσω του Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, μαθαίνουμε πως η γερμανική εταιρία σκέφτεται το ενδεχόμενο να προσφέρει στην αγορά και άλλες τέτοιες “αγνές” εκδόσεις της 911, οι οποίες ωστόσο δεν βγουν σε περιορισμένο αριθμό, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία με την 911 R, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 991 μονάδες, με ορισμένους κατόχους τους να τις πουλούν έως και για 1.200.000 ευρώ.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το πότε Porsche θα βγάλει στην αγορά τις εκδόσεις αυτές της 911. Θα βασίζονται άραγε τωρινή γενιά ή στην επόμενη η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2019/2020;

 • αντε βγαλε ρε porsche μια turbo R να με τρελανεις και μενα !!! :-D

  • Spider

   Έχοντας οδηγήσει turbo S, πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι το PDK. Επιταχύνει τόσο γρήγορα που με χειροκίνητο
   κιβώτιο, εκτός του ότι θα ήταν πολύ δύσκολη,θα έχανε και πολύ χρόνο στις αλλαγές,ενώ το PDK εξασφαλίζει μία συνεχή και χωρίς διαλείμματα επιτάχυνση. Πραγματικά μαγικό κιβώτιο,με δυο λειτουργίες, αυτόματη και χειροκίνητη.
   Την λευκή πάντως 911R με τις κόκκινες (ή και χωρίς) ρίγες την βλέπω και την ακούω συχνά στον ύπνο μου. Άλλο πράγμα η ατμοσφαιρική ανάσα μιας 911…

 • Mika

  Επαθαν κι εμαθαν (??).. Για να δουμε.