Η Jaguar ανέκαθεν θεωρούνταν και σπορ και πολυτελείς. Με τα χρόνια οι δύο έννοιες άρχισαν να γίνονται ασυμβίβαστες κι έτσι με διαφορετικό μάτι βλέπαν τις διαχρονικές Jaguar XJ12 στα 70s και με διαφορετικό στα 90s όπου η έννοια του σπορ οχήματος ενσαρκωνόταν από ακραίες κατασκευές όπως η XJR-15. Έτσι οι κατηγορίες άρχισαν να εξειδικεύονται διχάζοντας τους οδηγούς. Επίσης οι αρχές των 90s ήταν εποχή ανακατατάξεων και μεγαλείων για την Jaguar, που με τα χρήματα από την Ford, επιχειρούσε να ανανεώσει την γκάμα της που είχε τις ρίζες στην δεκαετία του ’60.

Κάπως έτσι λοιπόν μπαίνει στο παιχνίδι ο Giorgetto Giugiaro και η ItalDesign, που πήρε μια XJ12, της έκανε ένα εκτενέστατο lifting και εγένετο το Kensington! Οι διαστάσεις ήταν όσο τροποποιημένες επέτρεπε το παλιό πλαίσιο και ο σχεδιασμός αρκετά μοντέρνος. Η καμπίνα των επιβατών ήταν αρκετά ευρύχωρη και πολυτελής ακόμη και με τα σημερινά στάνταρ. Παρουσιάστηκε χωρίς μοτέρ στο σαλόνι της Γενεύης το 1990 και πίσω η ούγια έγραφε V12 υποδηλώνοντας πως θα φορέσει το θρυλικό βρετανικό μοτέρ και πως θα είναι η ναυαρχίδα της γκάμας τους. Όπερ και εγένετο, το μοτέρ φορέθηκε την ίδια χρονιά και το πρωτότυπο παρουσιάστηκε ξανά επί βρετανικού εδάφους.

Το πρόβλημα με το Kensington είναι πως η Jaguar ολιγώρησε και έτσι η Daewoo ζήτησε από την ItalDesign να σχεδιάσει την ναυαρχίδα της με παρόμοιες γραμμές και έτσι το πνεύμα της Kensington μετενσαρκώθηκε σε Daewoo Leganza! Πολύ κακό κάρμα θα έλεγα, αφού όσο πιο πολύ βλέπω το Leganza τόσο πιο πολύ μου θυμίζει το Lanos παρά το Kensington!