Η Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με το πισωκίνητο R8 και το Aicon Concept, παρουσιάζει ένα ακόμη πρωτότυπο. Το Elaine Concept που δεν είναι απλώς ένα αναβαθμισμένο E-Tron Sportback Concept.

Αποτελεί την εξέλιξη του E-Tron Sportback concept και εξοπλίζεται με ένα αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4. Έτσι το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο, αλλάζοντας λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Το crossover πρωτότυπο με έντονα coupe στοιχεία στον σχεδιασμό του, έχει μήκος 4.900 χλστ, πλάτος 1.980 χλστ., και ύψος 1.530 χλστ., με μεταξόνιο 2,93 μέτρων. Διαθέτει αρκετά ακμές και ευθείες γραμμές, κυρίως στο κάτω μέρος των θυρών και στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ οι τονισμένοι θόλοι φιλοξενούν ζάντες τεραστίων διαστάσεων, καθώς έχουν διάμετρο 23 ίνστες. Κάμερες στις πόρτες έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς καθρέφτες, με την Audi να αναφέρει ότι αυτή η λύση βελτιώνει την ροή του αέρα, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες, με τον ένα να κινεί τους τροχούς του εμπρός άξονα, και οι δύο πίσω να είναι τοποθετημένοι ένας ανά τροχό. Συνδυαστικά αποδίδουν 435 άλογα, ενώ σε boost mode φτάνουν τα 503 άλογα. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτ.

Ανάμεσα στους δύο άξονες, και κάτω από τους επιβάτες βρίσκεται η υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 95kWh, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ και φορτίζει με ταχυφορτιστή 150 kW.