Η Audi αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα ατυχήματα των αυτόνομων οχημάτων της.

Σχετικά άρθρα

Οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν κυριολεκτικά τις κοινωνίες μας και αυτό σημαίνει συχνά νέα προβλήματα. Πριν τον ηλεκτρισμό κανείς δεν χρειαζόταν να προσέχει μην πάθει ηλεκτροπληξία, όπως λένε χαρακτηριστικά στις σχολές των ηλεκτρολόγων. Τα αυτόνομα οχήματα ενώ λύνουν πολλά προβλήματα, προκαλούν τρόμο στους νομικούς και δυσπιστία στους χρήστες σχετικά με την αστική ευθύνη. Για να μπορέσει ο πελάτης να σε εμπιστευτεί πρέπει να εμπιστεύεσαι πρώτα εσύ το προϊόν σου. Έτσι μετά την Volvo και η Audi ανακοίνωσε πως θα καλύπτει νομικά τα τυχόν ατυχήματα των αυτόνομων οχημάτων της.

Σε εκδήλωση παρουσίασης της τεχνολογίας επιπέδου 3 του νέου Α8, ο υπεύθυνος εξέλιξης των αυτόνομων συστημάτων της εταιρείας, Thorsten Leonhardt, δήλωσε πως ο πελάτης θα απευθύνεται στην ασφαλιστική και η ασφαλιστική στην Audi, αλλά με την προϋπόθεση πως γινόταν σωστή χρήση του συστήματος. Όσο γι’αυτό, πρόκειται για το πρώτο σύστημα επιπέδου 3 που θα πιστοποιηθεί από την SAE (Society of Automotive Engineers) και φαίνεται να είναι αρκετά χρήσιμο αφού θα αναλαμβάνει τον έλεγχο μέσα στην πυκνή κίνηση, μέχρι τα 60 χλμ/ώρα.

Στα αρνητικά του συστήματος είναι πως θα πρέπει ο δρόμος να έχει διαχωριστική νησίδα με το απέναντι ρεύμα και πως είναι για τις (χαμηλές) ταχύτητες που ανέφερα. Όμως ως πραγματικό σύστημα επιπέδου 3, ο οδηγός δεν χρειάζεται να έχει την προσοχή του στον δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, χρειάζεται όμως να είναι στην θέση οδήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...