Οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν κυριολεκτικά τις κοινωνίες μας και αυτό σημαίνει συχνά νέα προβλήματα. Πριν τον ηλεκτρισμό κανείς δεν χρειαζόταν να προσέχει μην πάθει ηλεκτροπληξία, όπως λένε χαρακτηριστικά στις σχολές των ηλεκτρολόγων. Τα αυτόνομα οχήματα ενώ λύνουν πολλά προβλήματα, προκαλούν τρόμο στους νομικούς και δυσπιστία στους χρήστες σχετικά με την αστική ευθύνη. Για να μπορέσει ο πελάτης να σε εμπιστευτεί πρέπει να εμπιστεύεσαι πρώτα εσύ το προϊόν σου. Έτσι μετά την Volvo και η Audi ανακοίνωσε πως θα καλύπτει νομικά τα τυχόν ατυχήματα των αυτόνομων οχημάτων της.

Σε εκδήλωση παρουσίασης της τεχνολογίας επιπέδου 3 του νέου Α8, ο υπεύθυνος εξέλιξης των αυτόνομων συστημάτων της εταιρείας, Thorsten Leonhardt, δήλωσε πως ο πελάτης θα απευθύνεται στην ασφαλιστική και η ασφαλιστική στην Audi, αλλά με την προϋπόθεση πως γινόταν σωστή χρήση του συστήματος. Όσο γι’αυτό, πρόκειται για το πρώτο σύστημα επιπέδου 3 που θα πιστοποιηθεί από την SAE (Society of Automotive Engineers) και φαίνεται να είναι αρκετά χρήσιμο αφού θα αναλαμβάνει τον έλεγχο μέσα στην πυκνή κίνηση, μέχρι τα 60 χλμ/ώρα.

Στα αρνητικά του συστήματος είναι πως θα πρέπει ο δρόμος να έχει διαχωριστική νησίδα με το απέναντι ρεύμα και πως είναι για τις (χαμηλές) ταχύτητες που ανέφερα. Όμως ως πραγματικό σύστημα επιπέδου 3, ο οδηγός δεν χρειάζεται να έχει την προσοχή του στον δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, χρειάζεται όμως να είναι στην θέση οδήγησης.

 • manowar

  δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση δεν πα να ειναι μπεεμβε δεν πα να ειναι φεραρρι δεν πα να ειναι πορσε δεν πα να δινει εγγυηση ο αλι μπαμπα με τους 40 μ@λακες …αλλες γενιες αλλα μυαλα αλλα πιστευω..οταν θα ψοφισει ολη η γενια μου εκτος μερικα αχλαδια που θα αγορασουν αυτα τα σουργελα με ροδες που σε πανε μονα τους οταν ψοφισουμε ολοι εμεις μετα απο χρονια θα μπορειτε να πουλατε στα βλητα τετοιτοια πραγματα… α ρε νικολα τεραστιε με την υπερευαισθητη αντιληψη που ειχες…οχι ρομποτανθρωπομηχανση που τραγουδουσες εσυ αν ζουσες τωρα θα εβλεπες την μαλακοτρομπα κουνουπιδοεγγεφαλικη κακωση

  εκπορνευεσαι κουρελι,,μεσ στην μπορντελοκοινωνια μπες σε οχημα που δεν υπαρχει ανθρωπινος παραγοντας να ελεγχει που πας..

 • Anestis Genk

  Αυτά υπάρχουν ήδη και λέγονται ΜΜΜ

  • ουδεμια σχεση το ΜΜΜ με ενα αυτονομο!!

  • Anestis Genk

   Αφενός κάποια ΜΜΜ πάνε μόνα τους, αφετέρου για τον τελικό χρήστη το ίδιο είναι, κάθεται και τον πάνε.

  • Μονο στο οτι κάθεται ο χρήστης ειναι ίδια …. Σε ολα τα αλλα μα καμία σχέση ….

 • τα ψιλα γραμματα να μας πουνε !!!!! ολη η ουσια ειναι εκει !!!!!!
  τις πιο πολλες φορες βαζουν τοσα πρεπει….που στην θεωρια ολα οκ……αλλα στην πραξη δεν γινοντε !!!

 • Mika

  Βold move, αλλα να το δουμε στην πραξη!!!