Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου είχε γίνει γνωστό ότι η Toyota μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει μια νέα γκάμα σπορ μοντέλων, που θα περάσουν στη παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται η νέα Supra, με τους Ιάπωνες να προσφέρουν σήμερα στην αγορά τα GT86 και Yaris GRMN.

Και ενώ ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, από το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) διέρρευσε ότι η ιαπωνική εταιρία κατοχύρωσε το όνομα Celica. Αυτό δεν εγγυάται ότι θα ξαναδούμε στο μέλλον ένα μοντέλο της Toyota με αυτό το όνομα, χωρίς φυσικά και να το αποκλείει.

Η Toyota είχε στην γκάμα της την Celica από το 1971, για να σταματήσει η διάθεση της το 2006, μετά από επτά γενιές. Οι τρεις πρώτες ήταν πισωκίνητες, με τις νεότερες -τέσσερις- να είναι μπροστοκίνητες, ενώ τετρακίνητες ήταν μόνο η 5η και 6η γενιά. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Toyota σκοπεύει να επαναφέρει το θρυλικό αυτό όνομα στην επιφάνεια, με τι είδους μοντέλο θα μπορούσε να το καλύψει, όταν για προσιτό sport μοντέλο έχει το GT86. Χωράει ένα πιο φθηνό και πιο μικρό πιο κάτω;