Η Porsche εξοπλίζει τη νέα Cayenne με το σύστημα Porsche Connect Plus, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, υπηρεσιών και εφαρμογών, πηγαίνοντας τις δυνατότητες δικτύωσης σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Για πρώτη φορά, οι ιδιοκτήτες μιας Cayenne μέσω του PCM (Porsche Communication Managemen) έχουν πρόσβαση στο Radio Plus, στην υπηρεσία Amazon Music, επωφελούνται από έξυπνες υπηρεσίες σπιτιού (π.χ ρύθμιση του κλιματισμού/συστήματος θέρμανσης του σπιτιού και προβολή εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας), ενώ έχουν μόνιμη σύνδεση στο internet, χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM συμβατή με LTE. Η Porsche προσφέρει ένα πακέτο δεδομένων 7 GB, με το αυτοκίνητο να έχει και ενσωματωμένο WiFi hotspot.

Παράλληλα, η Porsche έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει τον κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων, ενώ μπορεί να προβάλει και ενδείξεις όπως το επίπεδο λαδιού, το ιστορικό συντήρησης και την στάθμη του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το σύστημα πλοήγησης παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους, ειδοποιεί για τις καιρικές συνθήκες (ομίχλη κτλ), για τροχαία ατυχήματα, με το σύστημα να παρέχει στον οδηγό και πρόσθετες πληροφορίες, όπως οι τιμές των καυσίμων στα κοντινά πρατήρια, τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης όπως επίσης την βαθμολογία και την κριτική που έχουν δεχτεί τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης Voice Pilot έχει βελτιωθεί και λειτουργεί καλύτερα, όντας πιο διαισθητικό. Μπορεί να κατανοήσει περισσότερες από 100 εντολές, όπως για τον έλεγχο της μουσικής, για την θέρμανση των καθισμάτων, για τις ρυθμίσεις του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως επίσης και για αλλαγές στις ρυθμίσεις του κλιματισμού.