Το όνομα Ken Okuyama μπορεί να μην σου λέει πολλά, αλλά ο Ιάπωνας κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό της Ferrari Enzo, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τα τα Maserati Quattoporte, Ferrari P4/5 και Maserati Birdcage 75th, μιας και βρισκόταν στον οίκο Pininfarina. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ο Ιάπωνας ξέρει να τραβά γραμμές με την πένα του.

Ο Okuyama που πλέον τρέχει την δική του εταιρία σχεδιασμού, παρουσίασε στο περσινό Pebble Beach το Kode57 Enji, ένα ελαφρύ ανοικτό supercar που σήμερα ο Jay Leno το οδηγεί στο νέο του video. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα εξαιρετικά άκαμπτο αλουμινένιο πλαίσιο και κινείται από τον V12 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 692 ίππων με 641 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο. Ο κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος μπροστά, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τον πίσω άξονα, με τις ρυθμίσεις τόσο του κινητήρα, όσο και της ανάρτησης να μπορούν να προσαρμοστούν στο γούστο του κάθε ιδιοκτήτη.

Ο σχεδιασμός του είναι τολμηρός, με τις λεπτές πόρτες να ανοίγουν ανάποδα και προς τα πάνω, να έχει ένα πολύ μικρό παρμπρίζ, να φορά ζάντες 21″ μπροστά με ελαστικά 295/25 και 22″ πίσω με ελαστικά διαστάσεων 335/25, το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon, με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 1632 κιλά. Το αυτοκίνητο κοστίζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια και ήδη, ένα τέτοιο, έχει παραγγείλει ήδη ο διάσημος μποξέρ Floyd Mayweather. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις μόλις 5 μονάδες, με όλες να έχουν ήδη πουληθεί. Στο φετινό Pebble Beach ο Okuyama παρουσίασε το Kode0