Ο Ιάπωνας σχεδιαστής αυτοκινήτων Ken Okuyama, τρέχει την δική του εταιρία σχεδιασμού, και μετά το Kode57, που παρουσίασε στο περσινό Pebble Beach, και στο φετινό μας δείχνει το νέο του project, μένοντας πιστός στο φιλόδοξο σχέδιο του, δηλαδή να παρουσιάζει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο.

Το νέο μοντέλο ονομάζεται Kode0, και παρουσιάστηκε στο The Quail Motorsports Gathering, στο περιθώριο του Pebble Beach. Αυτό δεν είναι άλλο από μια Aventador με τον εξωτερικό σχεδιασμό του Okuyama, τον οποίο εμπνεύστηκε από τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στον Marcello Gandini, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στα Lancia Stratos Zero, Lamborghini Countach και Ferrari Moduro.

Το Kode0 είναι φυσικά κεντρομήχανο, και διαθέτει σχεδιασμό “μιας κίνησης”, που δίνει στο αυτοκίνητο αυτό την αιχμηρή και γωνιώδη εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος τα βλέμματα τραβάει το splitter, καθώς και τα LED φωτιστικά σώματα, με το αυτοκίνητο να πατάει εμπρός σε ζάντες 20, και πίσω 21 ιντσών.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, με τις τριγωνικές εξατμίσεις και τον τεράστιο διαχύτη να κλέβουν την παράσταση. Όλο το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από carbon, που μαζί με το carbon monocoque σασί, ο Okuyama αναφέρει ότι το συνολικό βάρος του είναι 1.550 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερο από την κανονική Aventador.

Μηχανικά, κινείται με τον 6.5-λίτρων V12 κινητήρα της Lamborghini, ο οποίος αποδίδει 700 άλογα και 690 Nm ροπή.