H Geely ολοκλήρωσε την εξαγορά του 51% της Lotus

Σχετικά άρθρα

Η Geely, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιοκτήτρια της Volvo, της London Taxi Company και της Lynk & Co, ολοκλήρωσε την αγορά τoy πλειοψηφικού πακέτου της Lotus, καθώς πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 51%. Το υπόλοιπο 49% κατέχει η Etika, ομάδα αυτοκινήτων της Μαλαισίας.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Μάιο μεταξύ της Geely και της πρώην ιδιοκτήτριας της Lotus, Proton, με την συμφωνία να σημαίνει ότι, παράλληλα με την πλειοψηφική συμμετοχή στη Lotus, η Geely κατέχει επίσης ποσοστό 49% στη Proton.

Ο επικεφαλής Lotus, Jean-Marc Gales παραμένει υπεύθυνος για την εταιρεία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Lotus. Ο οικονομικός διευθυντής της Geely, Daniel Donghui Li, είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Lotus, ενώ ο επικεφαλής τεχνολογίας Feng Qing Feng και αντιπρόεδρος της διεθνούς επιχείρησης Nathan Yu Ning, έχουν θέση στο ΔΣ της βρετανικής εταιρίας, ενώ σε αυτό υπάρχουν επίσης δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Etika.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...