Η McLaren Racing σημείωσε το 2016 ζημιές 3,2 εκατ. λιρών (€3.63 εκατ.), μετά φόρων, καθώς οι επιπτώσεις της κακής σε απόδοση σεζόν του 2015 ήταν η αιτία του μειωμένου χρηματικού βραβείου από την F1.

Το 2015 η ομάδα είχε κέρδη £5,2 εκ., με κύκλο εργασιών £188 εκ., ωστόσο το χρηματικό έπαθλο που αντικατοπτρίζει την απόδοση της προηγούμενης σεζόν, η ένατη θέση της ομάδας στην πρώτη της σεζόν με την Honda, συνέβαλε στην μείωση του κύκλου εργασιών κατά £8 εκ., φτάνοντας τα £180 εκ. το 2016. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα σημείωσε ζημιά ακόμα και με τους δωρεάν κινητήρες της Honda, και με την σημαντική οικονομική υποστήριξη από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Μετά την παύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η McLaren θα πρέπει να πληρώσει την επόμενη σεζόν για τους πελατειακούς κινητήρες της Renault, παρόλο που οι συμφωνίες μάρκετινγκ, όπως για παράδειγμα χρήση του λογοτύπου της Renault στα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρίας πιθανό να μειώσουν το κόστος.

 • Κούκος

  Έχεις μια υγιέστατη ομάδα F1 και θέλεις να την στείλεις στα αζήτητα ????
  Κανένα πρόβλημα!!!
  Κάλεσε ΤΩΡΑ έναν Ιάπωνα κατασκευαστή κινητήρων και απόλαυσε κι εσύ την ομάδα σου να πέφτει στα ταρταρα χωρίς ιδιαίτερο κόπο!!!
  Οι 3 πρώτοι υπερτυχεροι που θα καλεσουν τώρα, θα κερδίζουν μια συλλεκτική καρτ ποσταλ με τον αειμνήστο Βραζιλιάνο πιλότο και πολλές πολλές νοσταλγικες στιγμές.

 • Mika

  Παλι καλα που και μονο τοση η ζημια, θα πω εγω….Τα περιμενα πολυ χειροτερα!