H McLaren F1 σημείωσε το 2016 ζημιές €3,63 εκατ. λόγω κακής χρονιάς

Σχετικά άρθρα

Η McLaren Racing σημείωσε το 2016 ζημιές 3,2 εκατ. λιρών (€3.63 εκατ.), μετά φόρων, καθώς οι επιπτώσεις της κακής σε απόδοση σεζόν του 2015 ήταν η αιτία του μειωμένου χρηματικού βραβείου από την F1.

Το 2015 η ομάδα είχε κέρδη £5,2 εκ., με κύκλο εργασιών £188 εκ., ωστόσο το χρηματικό έπαθλο που αντικατοπτρίζει την απόδοση της προηγούμενης σεζόν, η ένατη θέση της ομάδας στην πρώτη της σεζόν με την Honda, συνέβαλε στην μείωση του κύκλου εργασιών κατά £8 εκ., φτάνοντας τα £180 εκ. το 2016. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα σημείωσε ζημιά ακόμα και με τους δωρεάν κινητήρες της Honda, και με την σημαντική οικονομική υποστήριξη από τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Μετά την παύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η McLaren θα πρέπει να πληρώσει την επόμενη σεζόν για τους πελατειακούς κινητήρες της Renault, παρόλο που οι συμφωνίες μάρκετινγκ, όπως για παράδειγμα χρήση του λογοτύπου της Renault στα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρίας πιθανό να μειώσουν το κόστος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...